Vladimir Putin cere un răspuns simetric al Rusiei la testul balistic efectuat de SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut, vineri, Ministerului Apărării şi altor agenţii guvernamentale să analizeze ameninţarea venită din partea SUA, ca urmare a testului de rachetă efectuat recent şi să pregătească un răspuns reciproc, potrivit Reuters.

Pentagonul a spus luni că a testat o rachetă de croazieră care şi-a atins ţinta de la peste 500 de kilometri, primul astfel de test al americanilor, după retragerea din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), pe 2 august.

Preşedintele rus a organizat, vineri, o întrunire a Consiliului rus de Securitate pentru a discuta testul recent de rachetă efectuat de Washington.

Putin a precizat că Rusia nu poate să stea indiferentă şi că discuţiile SUA legate de desfăşurarea unor noi rachete în regiunea Asia-Pacific „afectează interesele noastre cele mai profunde, având în vedere că este aproape de graniţele Rusiei”, potrivit unei transcrieri a remarcilor de pe website-ul Kremlinului. 

„Este evident că (testul american de rachetă) nu este rezultatul unei improvizaţii, ci o za într-un lanţ de evenimente planificate de mult timp”, a apreciat Putin vineri. „Asta nu face decât să confirme fundamentul îngrijorărilor noastre exprimate anterior”, a adăugat el.

„După cum ştiţi, nu am vrut niciodată, nu vrem şi nu ne vom implica într-o cursă costisitoare şi distructivă a înarmărilor”, a spus Putin.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite