Cine este prezentat drept autorul masacrului din Crimeea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Cel puţin 19 persoane au fost ucise miercuri şi altele peste 40 rănite într-un atac armat comis la un colegiu tehnic din Kerci, în Crimeea, autorităţile acuzând un elev al acestei instituţii de învăţământ care s-a sinucis, relatează AFP.

Un atac armat sângeros a avut loc miercuri dimineaţă într-un colegiu tehnic din Crimeea, peninsula anexată de Rusia de la Ucraina în martie 2014. Intervievat de postul de televiziune Rossia 24, şeful regional Serghei Aksionov a evocat un act al unui elev care s-a sinucis după comiterea faptelor.

„Autorul atacului s-a sinucis. Era elev în al patrulea an la această instituţie. Cadavrul său a fost găsit în bibliotecă“, a declarat Aksionov.

Potrivit liderului din Crimeea, autorul atacului avea 22 de ani, dar Comitetul de Anchetă a anunţat mai târziu într-un comunicat că se numea Vladislav Rosliakov, de 18 ani.

În imagini difuzate de presa rusă el (foto mai jos, via Twitter @BreakingMash) apare intrând cu o puşcă în instituţie. Potrivit poliţiei, cadavrul său prezintă urme de gloanţe.

Imagine indisponibilă

În ultimul comunicat difuzat, Comitetul de Anchetă anunţă că verificările preliminare arată că majoritatea deceselor au fost provocate prin împuşcare.

Atacul a fost recalificat în „crimă“, în condiţiile în care autorităţile ruse evocaseră anterior un „act terorist“.

Mărturii de la locul masacrului

„Am auzit împuşcături la etajul întâi. Ne-am grăbit spre coridoare, unde mulţi alergau şi strigau că un bărbat trage dintr-o armă în toată lumea“, a declarat pentru AFP un elev al colegiului.                                                                          

„Apoi a avut loc o explozie puternică, dar din fericire eram deja afară“, a adăugat el.

Preşedintele rus Vladimir Putin a dispus ca agenţiile de spionaj să efectueze o anchetă aprofundată şi a transmis condoleanţe rudelor victimelor, potrivit purtătorului său de cuvânt.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite