Cinci persoane au murit în urma unui atac armat la o biserică din Daghestan

Cinci persoane au murit în urma unui atac armat la o biserică din Daghestan

Foto EPA

Cinci persoane au murit şi cel puţin alte cinci au fost rănite, duminică după-amiază, după ce un bărbat a deschis focul asupra mulţumii care ieşea dintr-o biserică din localitatea Kizlyar, din Daghestan, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 23.52 Printre răniţi se numără un ofiţer de poliţie şi un membru al Gărzii Naţionale ruse. Atacatorul a fost identificat ulterior ca fiind Khalil Khalilov, în vârstă de 22 de ani, rezident al Daghestanului.
 
Organizaţia teroristă Stat Islamic a revendicat atacul. Cu toate acestea, motivul atacului nu este deocamdată cunoscut.

Individul a folosit o armă de vânătoare Kizliar. Patru femei au murit în momentul deschiderii focului, în timp ce o altă femeie a murit mai târziu, la spital.

Cotidianul rus RBK a publicat declaraţia unui preot ortodox  care a spus că atacul a avut loc imediat după terminarea slujbei.

„Am terminat slujba şi am început să ieşim din biserică. Un bărbat cu barbă a alergat spre biserică strigând „Allah Akbar” şi a ucis patru oameni“, a relatat clericul.

„Atacatorul avea asupra sa o armă de foc şi un cuţit”, a adăugat el.

Emisarul preşedintelui rus în Caucazul de Nord, Oleg Belavenţev, a declarat că cei responsabili vor fi aspru pedepsiţi.

Daghestan a fost adesea ţinta atacurilor teroriste, unele revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic.

- Ştire iniţială -

Atacatorul, un bărbat în vârstă de 22 de ani, a fost ucis de forţele de ordine. Asupra sa s-au descoperit o armă de vânătoare, gloanţe şi un cuţit.

Daghestan, republică din Caucaz, majoritar musulmană, se învecinează cu Cecenia, unde Rusia a dus două războaie împotriva separatiştilor şi grupurilor religioase radicale, după 1991.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: