China şi Rusia se aliază împotriva SUA. Americanii au testat rachete interzise după vizita lui Lavrov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SUA  a testat o clasă de rachete care sunt interzise
SUA  a testat o clasă de rachete care sunt interzise

SUA  testează o clasă de rachete care sunt interzise din timpul Războiului Rece iar chinezii şi ruşii s-au aliat pentru a critica acest lucru cerând SUA să se oprească. Testul american vine la două zile după ce ministrul Serghei Lavrov a fost la Washington pentru a discuta cu Donald Trump şi secretarul de stat Mike Pompeo.

Testarea de către SUA a unei clase de rachete interzise, i-a determinat pe oficialii chinezi să sprijine Rusia în acţiunea de criticare a acestor experimente militare.

Preşedintele Donald Trump a părăsit, în urmă cu câteva luni, un tratat încheiat de Washington şi Moscova, în timpul Războiului Rece, potrivit Newsweek, citat de Rador.

Lansarea de către Pentagon a unui prototip cu rachete balistice lansate la sol, configurat în mod convenţional,  la baza aeriană Vandenberg din California  aalertat oficialităţile chineze.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Hua Chunying a spus că testul, cel de-al doilea de la ieşirea administraţiei Trump din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF) din august din 1987, a reprezintă adevăratul motiv pentru care Washingtonul a părăsit acordul.

"Scopul real este să se elibereze pentru a dezvolta rachete avansate şi a căuta un avantaj militar unilateral", a spus Hua jurnaliştilor de la Beijing. "SUA au evidenţiat aşa-numitele încălcări ruseşti şi ameninţarea cu rachete chineze. Aceste trucuri nu sunt decât distrageri stângace". "Comunitatea internaţională ar trebui să fie avizată cu privire la relele intenţii şi la impactul negativ al retragerii şi testelor SUA", a adăugat ea. "Ar trebui să lucrăm împreună pentru a proteja sistemul internaţional existent de control al armelor. De asemenea, sfătuim SUA să renunţe la mentalitatea sa de Război Rece şi la teoria jocului cu sumă zero, şi să contribuie la echilibrul strategic, la stabilitatea globală, la pacea şi securitatea internaţionale". 

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite