Chiar dacă a început vaccinarea, numărul de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în Rusia a depăşit 6.000 pentru prima oară în ultimele două luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia a raportat sâmbătă 6.065 de noi cazuri de coronavirus, fiind pentru prima dată când numărul de infectări zilnice a depăşit valoarea de 6.000 în ultimele două luni, transmite Reuters.

Rusia a raportat 6.148 de noi cazuri de infectări cu coronavirus depistate sâmbătă, fiind pentru a doua zi consecutiv când numărul de infectări zilnice a depăşit valoarea de 6.000, transmite duminică Reuters.

Numărul total al cazurilor de infectare de la începutul pandemiei a ajuns la 1.103.399, la o populaţie de peste 144 de milioane de locuitori.

Autorităţile ruse au anunţat că 79 de persoane au murit de COVID-19 în ultimele 24 de ore. Numărul total al deceselor puse pe seama noului coronavirus în Rusia a ajuns la 19.418.

Ce reacţii adverse au acuzat ruşii vaccinaţi cu vaccinul anti-covid Sputkik V

Unul din şapte voluntari cărora le-a fost administrat vaccinul anti-Covid rusesc Sputnik V au acuzat efecte secundare, precum slăbiciune şi dureri musculare, potrivit ministrului rus al Sănătăţii, citat de Moscow Times.

Studiile clinice finale ale vaccinului Sputnik V au început la Moscova la în prima parte a lunii, pe fondul semnelor de întrebare legate de siguranţa şi eficacitatea sa pe termen lung.

Ministrul Sănătăţii, Mihail Murashko, a declarat marţi că peste 300 din cei 40.000 de voluntari anunţaţi au fost vaccinaţi până acum, potrivit TASS.

„Aproximativ 14% acuză stări de slăbiciune, dureri musculare care au persistat timp de 24 de ore şi, ocazional, febră. Complicaţiile sunt precizate în instrucţiuni şi sunt previzibile”, a mai spus Murashko, care a adăugat că aceste simptome au dispărut până a doua zi.

Voluntarilor le va mai fi administrată şi o a doua doză de vaccin, la 21 de zile după prima.Producătorii vaccinului Sputnik V au început deja să îl distribuie în loturi mici, în toate regiunile ţării. Procesul de vaccinare al ruşilor ar putea începe la finalul lunii noiembrie – început de decembrie.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite