Capacităţile nucleare ale Rusiei sunt în „alertă constantă“. Rusia a testat rachete balistice

Capacităţile nucleare ale Rusiei sunt în „alertă constantă“. Rusia a testat rachete balistice

Tupele ruse de la frontierele Ucrainei, suprinse de sateliţii NATO

Capacităţile nucleare ale Rusiei pe uscat, pe mare şi în aer sunt în stare de „alertă constantă", a declarat joi ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Cele trei componente nucleare ale noastre sunt în stare de alertă militară constantă, ne vom actualiza sistemele moderne de rachete cu capacităţi mai avansate", a declarat Şoigu citat de agenţiile ruse, făcându-i un rezumat preşedintelui rus Vladimir Putin.

În acelaşi timp, Rusia a efectuat mai multe teste de rachete balistice, au declarat joi oficiali citaţi de AFP.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că Rusia şi-a retras trupele de la frontiera cu Ucraina şi acestea se află acum dislocate în locul în care desfăşoară exerciţii regulate.

Oficiali ai NATO şi SUA au replicat că „nu există nicio dovadă că poziţia trupelor ruse de-a lungul frontierei cu Ucraina s-ar fi schimbat“.

Potrivit Agerpres, în acest context, Ministerul rus al Apărării a făcut joi apel la NATO şi Pentagon să renunţe 'la inducerea cinică în eroare' a comunităţii internaţionale cu privire la situaţia reală a situaţiei de la graniţa cu Ucraina, a declarat Antonov, în conferinţa de presă amintită.

„Facem apel la ,,reprezentanţii oficiali' ai NATO şi Pentagonului să renunţe la dezinformarea cinică a comunităţii internaţionale în ceea ce priveşte situaţia reală de la graniţa ruso-ucraineană', a insistat ministrul rus adjunct al apărării.

Potrivit Ministerului Apărării de la Moscova, impunerea persistentă publicului occidental a stereotipurilor din epoca războiului rece este lipsită de sens şi ar putea dăuna reputaţiei înşişi 'propagandiştilor' din Occident, scrie RIA Novosti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările