Campionatul Mondial de Fotbal: Statul Islamic ameninţă Rusia cu „un atac cum nu s-a mai văzut în istorie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Învinsă în Irak şi puternic lovită în Siria, organizaţia jihadistă Statul Islamic îl ameninţă pe preşedintele rus Vladimir Putin cu un atac în timpul Campionatului Mondial de Fotbal, găzduit de Rusia în perioada 14 iunie - 15 iulie.

Statul Islamic a difuzat un filmuleţ de propagandă în care ameninţă Rusia cu un atac „cum nu s-a mai văzut în istorie“.

Filmuleţul a fost făcut public în contextul deschiderii Campionatului Mondial de Fotbal, joi, cu meciul Rusia - Arabia Saudită, câştigat de selecţionata ţării gazdă cu 5-0 (2-0).

Învinşi pe teren, jihadiştii din Statul Islamic încearcă să dea de înţeles că pot comite atentate şi provoca masacre.

Ultimul filmuleţ de propagandă legat de Campionatul Mondial de Fotbal 2018 a fost descoperită de Sixgill, o societate care monitorizează activităţile online ale Statului Islamic, transmite Daily Star.

Imagine indisponibilă

FOTO Captură Sixgill

„În ultimele săptămâni, în special de la începutul Ramadanului, am identificat o creştere a ameninţărilor Statului Islamic legate de Campionatul Mondial“, a spus pentru Daily Star Omer Carpi, directorul Sixgill.

„Cu acest Campionat Mondial din Rusia, Statul Islamic consideră probabil că are o oportunitate mare de a se răzbuna pe Moscova pentru atacurile împotriva sa“, a conchis Omer Carpi, potrivit Daily Star.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite