Biserica Ortodoxă Rusă îi ceartă pe cei care nu se vaccinează: Comit „un păcat pentru care vor trebui să se căiască pentru tot restul vieţii lor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Într-un demers neobişnuit, Biserică Ortodoxă Rusă i-a admonestat luni pe cei care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19, apreciind că sunt „păcătoşi care trebuie să se căiască pentru tot restul vieţii lor”.

Exprimându-se la televiziunea de stat, mitropolitul Ilarion, care conduce Direcţia de Relaţii Externe din cadrul Patriarhiei Moscovei, a declarat că persoanele care refuză să se vaccineze comit „un păcat” pentru care „vor trebui să se căiască pentru tot restul vieţii lor”.

„Văd în fiecare zi astfel de situaţii, oameni care vizitează un preot pentru a mărturisi că au refuzat să se vaccineze - sau apropiaţi ai lor - şi au cauzat, fără să vrea, moartea unei alte persoane”, a afirmat el.

„Păcatul apare atunci când te gândeşti doar la tine, nu şi la o altă persoană”, a insistat mitropolitul Ilarion, citat de Reuters.

Aceste mesaj, unul neobişnuit pentru Biserica Ortodoxă Rusă, vine pe fondul creşterii alarmante a îmbolnăvirilor de COVID-19 în Rusia.

Alte 24.353 de cazuri de infectare au fost confirmate luni în Rusia, dintre care 6.557 la Moscova.

Rusia a înregistrat oficial peste 5,6 milioane de cazuri de infectare de la începutul pandemiei, dintre care peste 138.000 fatale. Un registru separat al Agenţiei Federale ruse pentru Statistică conţine un bilanţ mai sumbru: 270.000 de decese de COVID-19 în perioada aprilie 2020 - aprilie 2021.

În timp ce Rusia este grav lovită de varianta Delta a coronavirusului SARS-CoV-2, ruşii sunt reticenţi în a se vaccina anti-COVID-19. Conform unui sondaj publicat recent Centrul Levada, 62% din ruşi nu au încredere în Sputnik V şi nu intenţionează să primească acest vaccin de bunăvoie. Antropoloaga Aleksandr Arhipova, cercetătoarea la Universitatea Ranepa din Moscova, confirmat această tendinţă într-un interviu acordat pentru CNN. Rusia este afectată de „o criză de neîncredere a oamenilor în instituţiile politice şi medicale”, explică ea.

Mulţi ruşi estimează că nu există „informaţii clare şi transparente” privind Sputnik V şi campania de vaccinare, subliniază Aleksandra Arhipova.

În prezent, autorităţile ruse fac presiuni pentru vaccinare. Ţinta este atingerea unui prag de 60% în toamnă.

Într-o nouă încercare de a impulsiona imunizarea anti-COVID-19 în Rusia, Vladimir Putin a declarat săptămâna trecută că s-a vaccinat cu Sputnik V.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite