Bază secretă nazistă, găsită de ruşi în Arctica

Bază secretă nazistă, găsită de
ruşi în Arctica

Baza a fost descoperită pe Insula Alexandra FOTO Ruptly

Cercetătorii ruşi au descoperit o bază secretă nazistă în Arctica, folosită de Adolf Hitler în Al Doilea Război Mondial pentru plănuirea deplasării trupelor, submarinelor şi navelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

O bază secretă nazistă a fost găsită de cercetători ruşi pe Insula Alexandra, situată la aproximativ 1.000 de kilometri de  Polul Nord.

Potrivit cercetătorilor ruşi, baza militară a fost construită în anul 1942, la un an după ce Adolf Hilter a ordonat invadarea Rusiei, relatează publicaţia britanică „The Sun“.

Numele de cod al bazei era „Schatzgraber“, sau „Vânătorul de comori“, şi era folosită în principal ca staţie meteorologică tactică.

Peste 500 de obiecte din Al Doilea Război Mondial au fost găsite pe Insula Alexandra FOTO Ruptly

Cercetătorii nazişti au abandonat baza doi ani mai târziu, la bordul unui submarin, după ce ar fi fost infectaţi cu carne de urs polar.

Un glonţ FOTO Ruptly

„Schatzgraber“ a fost redescoperită 72 de ani mai târziu, cu peste 500 de obiecte, printre care obuze, uniforme, precum şi o serie de documente bine conservate.

Obuze FOTO Ruptly

Se spune că Insula Alexandra a avut, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, o poziţie vitală datorită rapoartelor meteorologice, care erau esenţiale în plănuirea deplasării trupelor, submarinelor şi navelor.

Documente bine conservate FOTO Ruptly

Insula Alexandra a fost un teritoriu disputat pentru o lungă perioadă de timp, iar în prezent aparţine Rusiei.

Uniformă militară FOTO Ruptly

Vladimir Putin are în plan la rândul său să instaleze o bază militară permanentă aici, în contextul consolidării prezenţei militare ruseşti în Arctica.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: