Avertisment lansat de un spion SUA: „Toţi cei care merg în Rusia la Cupa Mondială trebuie să fie conştienţi de riscurile cibernetice“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un înalt responsabil american din domeniul informaţiilor i-a avertizat pe microbiştii care merg în Rusia pentru a asista la Cupa Mondială de fotbal că telefoanele şi computerele lor ar putea fi vizate de atacuri cibernetice lansate de spionii Moscovei.

Directorul Centrului naţional pentru securitate şi contraspionaj, William Evanina, a afirmat că în vizorul spionilor Kremlinului s-ar putea afla până şi persoanele care se consideră prea puţin importante pentru a fi în atenţia hackerilor.

„Toţi cei care merg în Rusia la Cupa Mondială trebuie să fie conştienţi de riscurile cibernetice“, a afirmat Evanina într-un comunicat citat de AFP.

„Dacă intenţionaţi să luaţi cu dumneavoastră un telefon mobil, un laptop, o agendă electronică sau orice alt dispozitiv electronic, fiţi siguri că toate datele de pe aceste aparate (mai ales datele dumneavoastră personale de identificare) vor putea fi accesate de guvernul rus sau de infractori cibernetici“, a avertizat el.

Evanina le-a oferit şi un sfat celor care vor asista în Rusia la Cupa Mondială de fotbal. Dacă nu-şi vor lăsa dispozitivele acasă, microbiştii ar trebui să scoată bateria din aparate atunci când acestea nu sunt folosite. 

„Oficialii guvernamentali şi reprezentanţii corporaţiilor sunt principalele ţinte, dar nu plecaţi de la premisa că sunteţi prea puţin importanţi pentru a fi vizaţi“, a insistat el.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite