Avertisment la Forumul de Securitate de la Kiev: „Rusia nu se opreşte la teritoriile deja ocupate, pregăteşte un război continental“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia pregăteşte un război la scară largă în Europa, iar teritoriul ucrainean ar putea servi drept avanpost, avertizează secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei (SNBO), Oleksandr Turcinov.

„Cel mai mare pericol constă în faptul că Rusia nu se opreşte la teritoriile deja ocupate. Vedem cum în ultimii ani se dezvoltă foarte rapid infrastructura militară rusă de-a lungul graniţei cu Ucraina“, a spus secretarul SNBO joi, în deschiderea Forumului de Securitate de la Kiev.

Potrivit lui Turcinov, citat de Ukrinform şi Agerpres, Rusia şi-a consolidat forţele armate în partea sa europeană.

„Pentru o ofensivă într-un posibil teatru de război în Ucraina, Rusia pregăteşte patru divizii şi cinci brigăzi de forţe aeropurtate, plus cinci brigăzi şi un regiment de infanterie marină“, a subliniat el.

„Rusia nu numai că investeşte resurse de miliarde în dezvoltarea infrastructurii sale militare, ea se pregăteşte de acţiuni militare de anvergură, de un război continental la scară largă în Europa“, a insistat secretarul SNBO, menţionând că ţara sa ar putea servi drept avanpost pentru ruşi.

Forumul de Securitate de la Kiev se desfăşoară în acest an cu tema „Alegerea strategică a Ucrainei şi a Occidentului“, notează Agerpres în pagina electronică.

Cinci ani au trecut de la anexarea Crimeei de către Rusia şi de la izbucnirea conflictului armat din estul Ucrainei, soldat cu peste 10.000 de morţi până acum.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite