Autorul atacului de la Sankt Petersburg, amator de ocultism VIDEO

Autorul atacului de la Sankt Petersburg, amator de ocultism VIDEO

Dmitri Lukianenko, autorul atacului din supermarketul din Sankt-Petersburg

Mister în jurul autorul atentatului din supermarketul din Sankt Petersburg din 27 decembrie . Bărbatul de 35 de ani care a pus la cale atacul soldat cu  18 răniţi, revendicat de Statul Islamic, este un adept al ocultismului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tânărul, arestat pe 30 decembrie, este din Sankt Petersburg şi  pare să nu aibă legături cu gruparea  jihadistă.
 
 „În timpul interogatoriului său, suspectul a confirmat că a organizat şi a comis crima. El a susţinut că actul său a fost motivat de ura faţă de organizatorii şi membrii atelierelor psihologice la care a participat “, a anunţat comisia de anchetă, fără a da detalii suplimentare.
 
 Potrivit unor stenograme din timpul interogatoriilor, apărute pe internet, se pare că atelierele în cauză sunt de fapt o sectă de medium care oferă crusuri de „dezvoltarea energiei şi a informaţiilor“. Suspectul a spus că a comis atacul „pentru ca oamenii să ştie“.
 
Aceste explicaţii neclare se suprapun cu alte informaţii dezvăluite în presa rusă, care indică faptul că Dmitri Lukianenko este membru al unei mişcări numită Noua Eră , un grup descris ca ultra-naţionalist şi amator al ştiinţelor oculte. El ar fi fost internat într-o clinică de psihiatrie de când avea 19 ani şi era amator de droguri.
 
„Ancheta şi expertiza, inclusiv genetică, confirmă implicarea acuzatului în fabricarea dispozitivului exploziv“, mai precizează anchetatorii care au decis, de asemenea, să reîncadreze cazul iniţial deschis pentru „tentativa de crimă“ în „act de terorism“.
 
citeste totul despre: