Autorităţile din Rusia: „Edward Snowden nu este în Moscova”

Autorităţile din Rusia: „Edward Snowden nu este în Moscova”

Locul în care se află informatorul Edward Snowden este în continuare necunoscut. FOTO: Reuters

O aură de mister l-a învăluit pe informatorul Edward Snowden de când a primit azilul temporar din Partea Rusiei, în urmă cu o săptămână, însă oficiali ai departamentul de imigranţi din Moscova au dezvăluit că fostul consultant al Agenţiei Naţionale de Securitate nu se află în capitală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Avocatul lui Snowden, Anatoly Kucerena, a declarat joi că fostul angajat al NSA, responsabil de publicarea a mii de documente secrete despre programele americane de spionaj, şi-a înregistrat noua rezidenţă în cadrul autorităţilor responsabile, aşa cum legislaţia din Rusia cere tuturor străinilor. Kucerena nu a dezvăluit noua reşedinţă a clientului lui, din motive de securitate.

Cu toate acestea, unul dintre oficialii Serviciului de Migraţie a lăsat să înţeleagă vineri că Snowden nu şi-a depus actele la autorităţile din Moscova, scrie „The Guardian”.

„Nu avem astfel de înregistrări. Nu deţin nicio informaţie asemănătoare. (Snowden) Nu este în Moscova”, a spus Olga Kirillova, şefa filialei din Moscova a Serviciului de Migraţie al Federaţiei Ruse. Reprezentanţii instituţiei au adăugat că fiecare înregistrare este confidenţială, iar singurii care au dreptul să dezvăluie adresa lui Snowden este însuşi fostul programator sau avocatul lui.

Între timp, Lon Snowden, tatăl refugiatului, şi-a depus toate actele necesare pentru a primi viza care îi permite să călătorească în Rusia, plănuind să-şi viziteze fiul în luna august. De asemenea, Kucerena a anunţat la începutul acestei săptămâni că Snowden va fixa în viitorul apropiat o întâlnire şi cu jurnaliştii, după ce va primi vizita tatălui său.

De la sosirea sa pe aeroportul moscovit Şeremetievo pe 23 iunie, Snowden a fost zărit în public o singură dată, la plecare sa de pe terminalul aeroportului, pe 1 august. Informatorul era însoţit de avocatul său şi de experta Sarah Harrison din partea organizaţiei WikiLeaks.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările