Armata rusă a desfăşurat o nouă divizie de rachete sol-aer în Crimeea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sistemul S-400 FOTO Arhivă
Sistemul S-400 FOTO Arhivă

Armata rusă a desfăşurat sâmbătă o nouă divizie de rachete sol-aer S-400 în Crimeea, transmite presa rusă, citată de Reuters.

Odată cu această desfăşurare, Rusia se dotează cu două divizii de rachete S-400 în Crimeea, o peninsulă de la Marea Neagră anexată de la Ucraina în martie 2014.

Prima unitate este prezentă în Crimeea din primăvara anului trecut, fiind mobilizată în apropiere de Feodosia.

Noua unitate va fi staţionată în apropiere de Sevastopol şi va controla spaţiul aerian din zona frontierei cu Ucraina, a declarat pentru RIA Novosti o sursă apropiată serviciilor de securitate din Crimeea.

Această desfăşurare de forţe are loc după ce Statele Unite au admis că intenţionează să furnizeze Ucrainei „capacităţi defensive mai performante“, între care rachete antitanc de tip Javelin.

Sistemul S-400, conceput pentru apărarea frontierelor, poate intra în stare de luptă în cel puţin cinci minute, a subliniat pentru Interfax ofiţerul Viktor Sevostianov.

Rachetele S-400, numite „Triumf“, pot doborî avioane sau elicoptere pe o rază de 400 de kilometri şi rachete balistice pe o rază de 60 de kilometri, potrivit Ministerului rus al Apărării.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite