Apărarea rusă dezvăluie unde vor fi duse războaiele viitorului

Apărarea rusă dezvăluie unde vor fi duse războaiele viitorului

Valeri Gherasimov Foto: Sputnik

Conflictele viitorului, în care se va face apel în mare măsură la roboţi, se vor duce în domeniul mediatic şi în spaţiu. De această părere este şeful Statului Major al Forţelor armate ruse, Valeri Gherasimov.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Este de la sine înţeles că fiecare conflict armat are caracteristicile sale distinctive. Conflictele viitorului se vor caracteriza printr-o amplă utilizare a armelor de înaltă precizie şi a altor tipuri de arme inovatoare, inclusiv robotizate. Site-urile economice şi sistemul guvernului inamic vor fi distruse în primul rând. Pe lângă sferele tradiţionale, lupta armată va fi dusă în mod activ în domeniul mediatic şi în spaţiu“, a afirmat generalul Gherasimov în cadrul unei conferinţe organizate de Academia Statului Major din cadrul Forţelor Armate ale Rusiei.
 
Potrivit lui, „un rol special va fi jucat de lupta împotriva sistemelor de comunicare, recunoaştere şi navigaţie“.

„Acestea sunt doar contururi probabile ale războiului viitorului. Pe de altă parte, spectrul eventualelor conflicte este foarte larg, iar forţele armate trebuie să fie pregătite pentru fiecare dintre ele“, a subliniat el. Ca urmare, a precizat Valeri Gherasimov, citat de sputniknews.com, instruirea forţelor armate ruse ia în calcul aceste evoluţii.
 
„Posibila izbucnire a conflictelor militare simultane pe diferite axe strategice predetermină înfiinţarea de grupuri interarme în cadrul regiunilor militare, destinate desfăşurării de operaţiuni eficiente prin utilizarea unităţilor disponibile atât pe timp de pace cât şi în perioade de conflict“, a afirmat Gherasimov. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările