Anchetatori ruşi: Cutia neagră a bombardierului Su-24 doborât de armata turcă în Siria nu poate fi analizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cutia neagră a bombardierului rus doborât pe 24 noiembrie de armata turcă este prea deteriorată pentru a mai putea fi analizată, au declarat luni anchetatorii ruşi, potrivit Reuters online.

Rusia spera ca înregistratorul datelor de zbor recuperat în Siria şi deschis vinerea trecută în faţa camerelor de filmat să demostreze faptul că bombardierul său nu a pătruns în spaţiul aerian al Turciei înainte de a fi doborât în apropiere de graniţa siriano-turcă.

„Recuperarea informaţiilor şi citirea datelor de zbor sunt imposibile din cauza distrugerilor interne“, a declarat Serghei Bainetov, responsabil cu securitatea zborurilor în cadrul forţelor aeriene ale Rusiei.

El a precizat că 13 din cele 16 cipuri de memorie aflate în cutia neagră au fost distruse. Rusia va cere ajutorul unor experţi, a afirmat Bainetov, cerând „mai mult timp“ pentru finalizarea anchetei.

Acest incident a provocat tensiuni grave între Rusia şi Turcia, ţară membră NATO. Moscova susţine că aparatul militar, un SU-24, nu a părăsit spaţiul aerian al Siriei, unde bombardează poziţii controlate de rebeli islamişti, şi nu prezenta niciun pericol pentru Turcia. Ankara dă asigurări că bomardierul rus a intrat în spaţiul său aerian ignorând avertizările.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite