Americanii au refuzat. Rusia atacă mai departe. România în prima linie

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declaraţiile lui Vladimir Putin că Rusia nu va merge mai departe nu au fost şi se dovedesc a nu fi credibile. Acesta a încercat în mod făţiş să obţină o înţelegere cu americanii, dar a fost categoric refuzat: Ucraina trebuie să îşi decidă singură liberă viitorul şi asta în condiţii democratice. Scenariul din Crimeea se repetă în aceste zile în teritoriile în care comunităţile de ruşi sunt importante, dat atenţie, nu majoritare.

1. Americanii Au Refuzat.

Mai ţineţi minte anul 1939 şi data de 23 august? Atunci Rusia şi Germania conduse de Stalin şi de Hitler, au negociat o împărţire a lumii pe sfere de interese. 

La mai bine de jumătate de secol, Vladimir Putin, preşedintele impuse de securitatea rusă la conducerea ţării, a încercat să poarte astfel de negocieri cu factorii europeni şi americani, exact în aceleaşi condiţii.

După revoluţia umbla zvonul prin România, zvon adus de agentura rusă de la Bucureşti, cum că americanii s-au înţeles cu ruşii ca România să rămână în sfera de interese a Federaţiei Ruse. Americanii au negat acest lucru iar ruşii au confirmat. Realitatea a dovedit că America nu a cedat principiilor după care funcţionează iar dezinformarea rusă avea doar rolul de a bloca un astfel de proces. România se află astăzi în NATO şi în Uniunea Europeană şi tocmai cu sprijinul nemijlocit al americanilor.

Americanii l-au refuzat pe Vladimir Putin, iar Ucraina merge spre libertate.

2. Rusia atacă mai departe

Preşedintele României a declarat că vorbele lui Vladimir Putin prin care garanta că Federaţia Rusă se va opri la Crimeea, nu prezintă credibilitate şi că experienţa trecutului arată că ea va continua.

Poate marile puteri pot fi păcălite cu un astfel de discurs dar nu noi românii sau polonezii.

Aceeaşi oameni, aceleaşi haine, aceleaşi arme, au fost mutate din Crimeea în Estul şi Sudul Ucrainei. Scopul imediat al acestor mişcări este DELEGITIMAREA alegerilor pentru preşidenţia care vor avea să vină.

Cei care se pretind a fi protestatari sunt organizaţi în mod militar pentru că sunt militari. În Ucraina o astfel de strategie merge deoarece majoritatea populaţiei vorbeşte şi limba rusă.

Ce are de făcut Ucraina? Să îşi apere existenţa cu orice chip.

Problema majoră a Ucrainei este aceea că nu şi-a creat în aceşti 20 de ani de libertate o cultură statală proprie. Pentru ca acesta să existe ar fi fost necesară scoaterea la iveală a adevărului, adică a ceea ce Rusia a făcut în Ucraina în perioada ocupaţiei sovietice. Ca să merg şi mai departe... Atunci când principala ameninţare la propria statalitate o reprezintă Rusia, tu nu realizezi o propagandă patriotică?

Această greşeală nu a fost făcută de către România. În ultimii 20 de ani s-a continuat politica lui Ceauşescu de a identifica ca principala ameninţare la adresa României ca fiind Rusia. Acest lucru s-a putut realiza foarte uşor: prin prezentarea adevărului.

Problema principală a Ucrainei este în acest moment încrederea propriilor cetăţeni în continuarea existenţei statului ucrainian. Fostul preşedinte a avut grijă ca să pună în funcţiile de conducere ale armateri şi ale securităţii oameni aserviţi Moscovei. Când acesta a fugit iar noua putere a venit, aceasta s-a trezit pur şi simplu fără un sprijin armat pentru apărarea ţării. Printre primele măsuri luate de noul preşedinte a fost aceea de a schimba generalii filoruşi cu cei veniţi din Vest, adică pro-occidentali. Acesta este un proces care continuă şi astăzi.  În această transformare se primeşte un puternic sprijin occidental şi cel mai probabil că la Kiev se află în acest moment mai mult de o duzină de ofiţeri NATO. Acesta este motivul principal pentru care Ucraina nu a reacţionat militar până în acest moment, pentru că de fapt nu avea cu cine.

Rusia va decredibiliza alegerile şi va forţa o Cacialma: intrarea de trupe ruse, fără însemne militare, pe teritoriul Ucrainei în vederea apărării populaţiei filoruse. De această dată Ucraina nu mai stă deoparte şi este dreptul ei internaţional de a acţiona ferm împotriva TERORIŞTILOR RUŞI. Da, în acest moment Federaţia Rusă a devenit oficial STAT TERORIST. Ce se întâmplă acum în Ucraina este exact tactică ce a fost adoptată pe teritoriul României în perioada interbelică, adică utilizarea de trupe militare pe post de paramilitare şi încercarea de a naşte revoluţii. Noi am putut reacţiona atunci mai ferm şi toate au fost înăbuşite cu succes. Deci să nu uităm că şi noi am trecut prin asta.

Ce va face NATO? 

Ruşii se lasă amăgiţi de neintervenţia de până în acest moment a NATO. Ei nu concept că NATO reprezintă un sistem democratic ce impune ca primă soluţie DIPLOMAŢIA. Acum când a devenit evident că în relaţia cu Federaţia Rusă locul diplomaţiei nu există, se va merge mai departe.

Ucraina are meritul de a fi ascultat întru totul recomandările făcute de către statele occidentale. Dacă acum a intervenit în forţă împotriva soldaţilor ruşi ce au ocupat edificii importante din Estul şi Sudul Ucrainei este pentru că li s-a permis şi recomandat acest lucru.

Dacă Federaţia Rusă va îndrăzni să intre cu trupe armate şi nu paramilitare pe teritoriul Ucrainei(va intra sigur) atunci vom asista la un pod aerian impus de NATO , pod care se altfel se desfăşoară şi în acest moment în spatele unor exerciţii comune. Trupe terestre cel mai probabil nu vor fi folosite(Ucraina are suficient personal pregătit) dar cu siguranţă se va asigura sprijin tehnic armatei ucrainiene şi mai ales logistic.

Acesta va fi anul în care graniţa Europei se va trasa la limita Federaţiei Ruse. De aici încolo e o problemă de ani ca regimul dictatorial din aceasta să cadă.

3. România în prima linie

Istorie se repetă şi ca de fiecare dată România va fi în prima linie. Tot ca de fiecare dată armata română este prinsă complet netehnologizată, dar spre deosebire de perioadele anterioare facem parte din cel mai puternic sistem de securitate din lume.

Graniţele ţării noastre sunt sigure şi acest lucru oferă o mai mare posibilitate de acţiune.

România are obligaţia de a repeta ceea ce a făcut în 1939 când a oferit tot sprijinul Poloniei invadate de armatele germane şi ruse. Cu cât războiul Est-Vest se poartă mai departe de graniţa noastră cu atât e mai bine pentru noi. De aceea interesul direct al României este să asigure sprijin de orice fel Ucrainei, inclusiv militar, chiar dacă nu sunt drapel românesc, pentru a împiedica o graniţă directă cu Federaţia Rusă. Sper că cei care conduc România sunt conştienţi de acest lucru.

Polonia, Turcia şi România sunt în acest moment principalele avanposturi ale NATO în Estul Uniunii Europene.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite