Ameninţarea nebunească a unui înalt oficial rus: Alaska ar putea fi următoarea ţintă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Oficialii ruşi au început să lanseze o serie de ameninţări la adresa Statelor Unite în încercarea de a evita un proces pentru crime de război, iar înalţi oficiali au sugerat că următoarea ţintă a Rusiei ar putea fi Alaska, pe care Statele Unite au cumpărat-o de la ruşi în 1867.

Preşedintele Camerei inferioare a Parlamentului Rusiei, Viaceslav Volodin, a avertizat că Statele Unite ar trebui să ezite atunci când confiscă sau îngheaţă bunuri ruseşti în străinătate şi ar trebui să îşi amintească faptul că Alaska a aparţinut anterior Rusiei, potrivit msn.com

„America să îşi amintească întotdeauna că acolo este o parte a teritoriului rusesc: Alaska”, a declarat Volodin, potrivit Hromadske. „Aşa că, atunci când încep să dispună de resursele noastre în străinătate, înainte de a o face să se gândească: şi noi avem ceva de returnat”.

Vicepreşedintele Dumei de Stat, Piotr Tolstoi a propus organizarea unui referendum în Alaska, a declarat Volodin, potrivit RBC.

Dmitri Medvedev, secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, a dus ameninţările şi mai departe şi a făcut aluzie la o escaladare nucleară.

„Ideea de a pedepsi o ţară cu cel mai mare potenţial nuclear este absurdă şi creează ameninţare la adresa existenţei omenirii”, a spus el, referindu-se la Rusia, care deţine mai multe focoase nucleare decât orice altă ţară, potrivit Associated Press.

Medvedev a sugerat că Statele Unite nu au fost trase la răspundere pentru mai multe întâlniri sângeroase şi acaparări teritoriale şi că ar face bine să examineze propria istorie şi mai apoi să se uite la Rusia.

„Întreaga istorie a Statelor Unite de la vremurile de subjugare a populaţiei indigene reprezintă o serie de războaie sângeroase", a spus Medvedev. „SUA şi marionetele sale inutile ar trebui să-şi amintească cuvintele din Biblie: «Nu judecaţi şi nu veţi fi judecaţi... pentru ca ziua cea mare a mâniei Sale să nu vină asupra voastră".

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite