Ambasadorul rus la ONU nu exclude un război cu SUA: Am văzut mesajele care vin de la Washington. Ele sunt foarte belicoase

Ambasadorul rus la ONU nu exclude un război cu SUA: Am văzut mesajele care vin de la Washington. Ele sunt foarte belicoase

Ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia, şi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov

„Prioritatea este să se evite pericolul unui război“, a declarat joi ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia, la finalul unei reuniuni cu uşile închise a celor 15 membri ai Consiliului de Securitate al ONU consacrate situaţiei din Siria, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întrebat dacă se referă la un război între Statele Unite şi Rusia, diplomatul a răspuns că ”nu putem să excludem nicio posibilitate, pentru că am văzut mesajele care vin de la Washington. Ele sunt foarte belicoase”.

”Prioritatea imediată este să prevenim riscul unui război”, a declarat ambasadorul rus la ONU, îndemnând Statele Unite şi aliaţii lor să se abţină de la orice acţiune militară contra Siriei, ca represalii faţă de presupusul atac chimic de la Duma din weekendul trecut.

”Ei ştiu că noi suntem acolo. Sper că va avea loc un dialog cu privire la acest subiect prin canale adecvate, pentru a se evita orice evoluţie periculoasă”, a continuat ambasadorul Rusiei.

”Pericolul unei escaladări nu este limitat doar la Siria. El este mai ridicat pentru că armata noastră este acolo”, a adăugat Nebenzia, evocând o situţie ”foarte periculoasă”.

Donald Trump a întreţinut confuzia, joi, cu privire la iminenţa unei operaţiuni militare contra Siriei, acuzată că a comis sâmbăta trecută un atac chimic în oraşul rebel Duma, în apropiere de Damasc.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările