Ambasadorul rus la Ankara: internauţii turci ameninţă că vor ridica „zgârie-nori din craniile militarilor ruşi“ aflaţi în Siria

Ambasadorul rus la Ankara: internauţii turci ameninţă că vor ridica „zgârie-nori din
craniile militarilor ruşi“ aflaţi în Siria

Militari ruşi în Siria FOTO rferl.org

Ambasadorul Rusiei în Turcia, Aleksei Ierhov, susţine că primeşte ameninţări grave din partea internauţilor turci în contextul ofensivei duse în Idlib de trupele lui Bashar al-Assad, puternic sprijinit de Moscova.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un interviu acordat duminică postului de televiziune Zvezda, care aparţine armatei ruse, Aleksei Ierhov vorbeşte despre un fenomen de creştere a furiei faţă de ruşi pe segmentul turcesc al reţelelor de socializare. Potrivit diplomatului rus, acest fenomen s-a evidenţiat pe fondul ofensivei lansate de regimul Assad împotriva rebelilor din provincia Idlib. În opinia sa, acest lucru nu trebuie ignorat, întrucât aminteşte de situaţia de acum cinci ani, când a fost ucis predecesorul său în post la Ankara, Andrei Karlov.

„Vom ridica zgârie-nori din craniile militarilor ruşi“, „Veţi plăti preţul pentru fiecare picătură de sânge vărsată“, acestea sunt doar două dintre ameninţările făcute publice de ambasadorul rus şi preluate de Agerpres în pagina electronică.

Andrei Karlov a fost ucis pe 19 decembrie 2016 în timp ce ţinea un discurs la un vernisaj organizat la Centrul de Artă Contemporană de la Ankara. A fost împuşcat în spate de un fost poliţist turc, care a strigat în acel moment: „Să nu uităm de Siria, să nu uităm de Alep“.

În pofida unui acord de dezescaladare a situaţiei din Siria încheiat între Moscova şi Ankara, regimul sirian îşi continuă ofensiva în Idlib cu sprijinul aviaţiei ruse, notează AFP.

Intensificarea bombardamentelor a dus săptămâna trecută la un schimb aprins de declaraţii între Ankara, care îi susţine pe rebeli, şi Moscova. Tensiunea a crescut între cele două părţi mai ales după uciderea a 14 turci în bombardamente ale trupelor loiale lui Assad. Ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu a cerut duminică Rusiei să facă uz de influenţa sa pe lângă Bashar al-Assad pentru încetarea atacurilor în Idlib.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: