Aleksei Navalnîi, transferat la un spital de deţinuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aleksei Navalnîi FOTO EPA-EFE
Aleksei Navalnîi FOTO EPA-EFE

Serviciul carceral al regiunii ruse Vladimir a decis luni să-l transfere pe opozantul Aleksei Navalnîi la un spital de deţinuţi, informează AFP.

„O comisie de medici a decis transferul lui Aleksei Navalnîi la o unitate spitalicească pentru condamnaţi care se află pe teritoriul Coloniei Penitenciare Nr. 3 în regiunea Vladimir”, a anunţat luni, într-un comunicat, serviciul carceral al acestei regiuni.

„Starea de sănătate lui A. Navalnîi este considerată satisfăcătoare în prezent. El este consultat zilnic de către un medic terapeut”, susţine instituţia rusă.

Potrivit aceleiaşi surse, „cu acordul pacientului, i s-a prescris o terapie cu vitamine”.

Acest anunţ survine după ce susţinători ai lui Navalnîi au avertizat în weekend că opozantul riscă să moară în orice moment.

Aleksei Navalnîi, 44 de ani, se află din 31 martie în grevă foamei. El a decis să recurgă la acest gest extrem din cauza refuzului autorităţilor ruse de a-i permite accesul la investigaţii medicale adecvate pentru problemele sale la spate şi la picioare.

Europenii se declară îngrijoraţi

Uniunea Europeană s-a declarat „foarte îngrijorată” de situaţia lui Navalnîi şi a cerut ca acesta să fie spitalizat.

Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă Josep Borrell a deplâns luni o intensificare a tensiunilor cu Rusia, a catalogat drept „foarte periculoasă” situaţia la frontiera Rusiei cu Ucraina şi a subliniat că UE consideră Moscova ”vinovată” de agravarea stării de sănătate a lui Navalnîi.

„Relaţiile cu Rusia nu se îmbunătăţesc. Dimpotrivă, tensiunea creşte în diverse domenii”, a denunţat Borrell înaintea unei reuniuni prin videoconferinţă a miniştrilor de Externe ai Celor 27.

Germania şi Franţa insistă asupra acordării unui „tratament medical adecvat” din partea unor medici care să se bucure de „încrederea” lui Navalnîi şi cer eliberarea imediată a opozantului.

Statele Unite au avertizat duminică cu privire la „consecinţe” în cazul în care Navalnîi ar muri în închisoare, transmite AFP, potrivit news.ro.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite