Aleksei Navalnîi, transferat de la închisoarea din Moscova, către un loc necunoscut. Opozantul rus ar fi fost dus într-un lagăr de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Opozantul rus Aleksei Navalnii
Opozantul rus Aleksei Navalnii

Opozantul politic rus Aleksei Navalnîi a fost transferat joi de la închisoarea din Moscova în care era încarcerat după ce a fost arestat la întoarcerea în Rusia din Germania, la 17ianuarie, către o destinaţie necunoscută, anunţă echipa sa, relatează AFP.

 ”Nu au spus nimănui unde a fost transferat”, declară una dintre avocatele sale, Olga Mihailova, care sugerează că ar fi putut fi transferat către o colonie penitenciară, unde să-şi ispăşească pedeapsa la doi ani şi jumătate de închisoare.

Potrivit Reuters, care îl citează pe avocatul lui Navalnîi, opozantul rus ar fi fost dus într-un lagăr de muncă din afara capitalei ruse.

Justiţia rusă a confirmat săptămâna trecută sentinţa pronunţată împotriva opozantului, în vârstă de 44 de ani, într-un caz de fraudă din 2014, pe care atât Navalnîi, cât şi numeroase capitale occidentale şi ONG-uri o denunţă drept politică.

Navalnîi a fost arestat la 17 ianuarie, la întoarcerea din Germania, unde s-a aflat aproape cinci luni în convalescenţă, în urma unei presupuse otrăviri cu un agent neurotioxic de tip noviciok, de care-l acuză pe Vladimir Putin şi KGB-ul, care respung orice implicare.

Un colaborator apropiat al lui Aleksei Navalnîi, Leonid Volkov, a anunţat pe Twitter că familia opozantului nu a fost nici ea informată cu privire la locul în care se află acesta.

”Amintesc încă o dată că, în virtutea unei hotărâricu caracter constrângător a Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), Aleksei Navalnîi trebuie să fie eliberat imediat”, subliniază el.

Arestarea opozantului politic rus a provocat în Rusia importante manifestaţii, căror autorităţile le-au răspuns prin arestarea a peste 11.000 de oameni.

Majoritatea colaboratorilor luiNavalnîi au fost, de asemenea, arestaţi.

Aleksei Navalnîi a fost condamnat săptămâna trecută la plata unei amenzi, după ce a fost găsit vinovat de ”defăimarea” unui vetreran al celui de-al Doilea Război Mondial.

O serie de alte dosare judiciare îl aşteaptă - inclusiv o anchetă cu privire la escrocherie, în care riscă zece ani de închisoare.
 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite