Adevărata faţă a lui Vladimir Putin, partea a IV-a. Cum îl descrie fosta nevastă, Liudmila Putina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zvonurile nu au cruţat cuplul Vladimir şi Liudmila Putin, cu mulţi ani înainte de oficializarea divorţului circulând nenumărate speculaţii legate de infidelităţi şi de abuzuri care au destrămat un mariaj de 30 de ani. Animozităţile între cei doi foşti îndrăgostiţi au făcut-o pe Liudmila să-l numească „vampir”, iar el a vociferat că nu o poate suporta „mai mult de trei săptămâni”.

În iunie 2013, Liudmila Putina şi Vladimir Putin şi-au oficializat divorţul, împreună, fiecare dintre ei având un chip neobişnuit de senin pentru o asemenea ocazie.

Zvonurile privind amantele sale, dar şi despre dispariţii misterioase au făcut să curgă multă cerneală în mass-media din Rusia şi nu numai, persistând anumite teorii potrivit cărora Liudmila s-ar fi retras într-o mănăstire, ar fi fost omorâtă (de mai multe ori), în timp ce Putin ar fi fost implicat în mai multe relaţii extraconjugale.

Primii ani ai cuplului Liudmila-Vladimir

Liudmila s-a născut în Kaliningrad, o enclavă a Federaţiei Ruse, aflată în apropierea Coastei Baltice. Fosta soţie a lui Putin a fost stewardesă în tinereţe, dar a renunţat la această carieră după ce a fost suspectată de poliţişti că profita de pasagerii din avion vânzându-le ilegal sandvişuri. Ea s-a dedicat ulterior instruirii în cadrul Facultăţii de Filologie, secţia Spaniolă, a Universităţii de Stat din Leningrad şi a devenit profesoară.

Tot atunci l-a cunoscut pe viitorul ei soţ, Vladimir Vladimirovici Putin, care era un agent al KGB în plină ascensiune. Misiunea încredinţată lui Putin în acea perioadă era să-i verifice şi să afle cât mai multe lucruri despre oficialii şi turiştii străini din oraş.

Liudmila, fiica unui fermier, şi Vladimir, fiul unui miliţian, şi-au unit destinele în 1983, iar la scurt timp agentul KGB a fost trimis la Dresda, în Germania de Est. Acesta pare că a fost primul moment în care proaspăta soţie s-a îndoit de căsătoria sa şi de persoana aleasă ca partener.

Iar trecerea anilor nu a făcut altceva decât să-i confirme temerile. „Din nefericire, e un vampir”, i-a spus Liudmila Putina unei prietene care a scrirs o carte despre relaţia lor. Irene Pietsch a fost o apropiată a familiei Putin, ceea ce i-a permis să observe şi să noteze în cartea „Prietenii fragile” (2001) detalii din viaţa celui mai important cuplu din Rusia. „Este un vampir care suge toată viaţa din mine”, a continuat Liudmila.

Autoarea cărţii a inclus în lucrarea sa şi declaraţii de-ale lui Putin, el fiind citat spunând că oricine rezistă alături de soţia lui trei săptămâni merită să i se ridice o statuie, relatează „The Moscow Times”.

A fi „Prima Doamnă” în Rusia

În singura biografie recunoscută a fi a ei, scrisă de jurnalistul Oleg Blotski, Liudmila se plângea că Putin avea propriile sale idei despre cum trebuia să fie o soţie. Partenera bărbatului „trebuie să-şi cunoască locul şi trebuie să îndeplinească toate sarcinile casnice de una singură”, potrivit spuselor Ludmilei.

Plecarea din Leningrad nu a ajutat foarte mult mariajul celor doi, în condiţiile în care Uniunea Sovietică se destrăma. La un moment dat, Liudmila a fost implicată într-un accident de maşină, suferind dureri groaznice din cauza fracturilor, însă Putin nu şi-a făcut timp pentru a o vizita la spital, invocând obligaţii ce ţineau de postul său de viceprimar şi a trimis în locul lui un subaltern cu un buchet de flori.

Cei doi au două fete ale căror fotografii rareori au fost publicate în presă, iar Liudmila a fost întotdeauna o soţie care nu a ieşit din cuvântul lui Putin. „Prima Doamnă” a Rusiei nu are niciun rol constituţional sau formal, aşa încât majoritatea oamenilor din ţară consideră că obiceiul occidentalilor de a-şi aduce soţiile la conferinţe şi summit-uri este stânjenitor, a explicat Serghei Markov, fost consilier al lui Putin.

Vladimir Putin, un cuceritor

Relaţia dintre Putin şi fosta gimnastă medaliată cu aur Alina Kabayeva este poate cel mai prost păstrat secret al preşedintelui rus, altfel foarte reticent în a-şi face publică viaţa personală. Însă Vladimir Putin a fost cuplat, cel puţin în presă, cu mai multe femei de-a lungul anilor, zvonul care a durat cel mai mult fiind legat de o fostă jucătoare de basket. 

Putin şi Alina Kabayeva

Vladimir Putin Alina Kabayeva FOTO AFP

O altă poveste controversată este cea care-l leagă pe Putin de notoria Anna Chapman, americanca de origine rusă, prinsă şi condamnată în New York ca spion al Federaţiei Ruse. Ea a fot deportată în Rusia în 2010, ca parte a unui schimb de prizonieri între cele două ţări.  


Citeşte şi:

Adevărata faţă a lui Vladimir Putin. Partea I Ziarul „Adevărul“ prezintă o serie de articole despre preşedintele Putin, pentru conturarea unei imagini clare asupra raţiunilor care stau la baza acţiunilor sale şi importanţa lor pentru Europa de astăzi. Celebra revistă americană Forbes a realizat o descriere amănunţită a modului în care autorităţile de la Moscova regizează o invazie, conform manualelor KGB.

Adevărata faţă a lui Vladimir Putin II. Cum şi-a construit liderul de la Kremlin un imperiu ilicit Preşedintele rus Vladimir Putin este, potrivit multor standarde, un lider bogat; cu toate acestea, cifra exactă a averii sale este ascunsă cu măiestrie. În timp ce declaraţia oficială a preşedinţiei îl arată pe Putin drept un preşedinte mai degrabă umil, unele analize ale experţilor arată că liderul rus ar avea o avere fabuloasă, de 40-70 de miliarde de dolari, făcându-l susceptibil la a fi cel mai bogat om de pe planetă.

Adevărata faţă a lui Vladimir Putin III. Petele de umbră din timpul celor trei mandate ale actualului lider de la Kremlin Odată cu începutul noului mileniu, Rusia avea să intre într-o nouă eră istorică, recunoscută nouă astăzi atât datorită progreselor, cât şi a eşecurilor, la conducerea căreia s-a aflat Vladimir Putin. Se împlinesc în curând mai bine de 14 ani de când Putin concentrează în mâinile sale puterea absolută în Rusia, mandatele sale de premier şi preşedinte fiind marcate de mai multe evenimente, unele dintre ele controversate.

„Russian Teddy Bear”, profilul care îl personifică pe Vladimir Putin pe un site de matrimoniale Nici nu a trecut mult timp de la anunţul divorţului lui Vladimir Putin, că a şi apărut un profil atribuit preşedintelui rus pe un site de matrimoniale. Prezentate într-o manieră comică, detaliile profilul de utilizator al lui Putin, intitulat „Russian Teddy Bear”, urmăresc trăsături mai mult sau mai puţin reale ale politicianului rus.

Legendele Kremlinului despre relaţiile lui Putin cu soţia sa şi despre şirul lung de amante ale preşedintelui rus Într-un hol împodobit cu plante de plastic, Vladimir Putin şi soţia sa au decis să facă anunţul pe care toată lumea îl specula. O echipă de televiziune a fost instruită şi anunţul a venit: „Căsnicia noastră este încheiată, fiecare are viaţa lui”, a spus preşedintele Rusiei. Zvonurile privind amantele sale, dar şi despre dispariţia soţiei şi chiar abuzurile lui Putin pe când era ofiţer KGB fac înconjurul Palatului Kremlin de ani buni.

Femeia din spatele divorţului lui Vladimir Putin. Are preşedintele Rusiei un copil cu presupusa amantă? Zvonurile privind o presupusă relaţie a preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, cu gimnasta Alina Kabayeva circulă deja de ceva vreme, însă liderul de la Kremlin a declarat joi seară că divorţul său a fost cauzat de programul aglomerat, care nu i-a permis să petreacă timp alături de soţia Liudmila.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite