Acuzaţie gravă a Rusiei la adresa SUA şi a Ucrainei: Kievul ar fi dezvoltat arme biologice cu finanţare americană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock / Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.
Foto: Shutterstock / Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

A început dezinformarea pe scară largă... Forţele armate ale Federaţiei Ruse, în timpul unei operaţiuni speciale în Ucraina, au dezvăluit faptele unui program biologic militar în derulare finanţat de Statele Unite, transmite agenţia rusă de ştiri TASS. Acest lucru a fost anunţat duminică jurnaliştilor de către reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konashenkov.

„În cursul unei operaţiuni militare speciale, au fost descoperite faptele unei curăţări de urgenţă de către regimul de la Kiev a urmelor unui program biologic militar implementat în Ucraina, finanţat de Departamentul Apărării al SUA”, a spus el.

Potrivit generalului, s-au primit informaţii de la angajaţii laboratoarelor biologice ucrainene despre distrugerea urgentă a agenţilor patogeni deosebit de periculoşi pe 24 februarie: ciuma, antraxul, tularemia, holera şi alte boli mortale.

„În mod evident, odată cu începerea unei operaţiuni militare speciale, Pentagonul a avut serioase îngrijorări cu privire la dezvăluirea desfăşurării unor experimente biologice secrete pe teritoriul Ucrainei <...> Pentru a preveni dezvăluirea faptelor de încălcare de către Statele Unite şi Ucraina a Articolul 1 al Convenţiei ONU privind interzicerea armelor bacteriologice (biologice) şi cu toxine de către ucrainean Ministerul Sănătăţii a trimis tuturor biolaboratoarelor o instrucţiune privind eliminarea urgentă a stocurilor depozitate de agenţi patogeni periculoşi”, a spus el.

Anterior, Ministerul Rus al Apărării a a nunţat că militanţii SBU (serviciul secret ucrainean) şi ai batalionului Azov plănuiesc să arunce în aer un reactor de la Institutul de Fizică şi Tehnologie din Harkov şi să acuze Forţele Armate Ruse că au lansat un atac cu rachete asupra unei instalaţii nucleare experimentale. Acest lucru a fost raportat luni la Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse.

"SBU, împreună cu militanţii batalionului Azov, pregătesc o provocare cu posibilă contaminare radioactivă a zonei de lângă oraşul Harkov. Naţionaliştii au minat un reactor de la o instalaţie nucleară experimentală situată la Institutul de Fizică şi Tehnologie Harkov", se spune în raport. - SBU şi militanţii batalionului „Azov” plănuiesc să arunce în aer reactorul şi să acuze Forţele Armate Ruse că ar fi lansat un atac cu rachete asupra unei instalaţii nucleare experimentale”.

Ministerul Apărării a remarcat că „jurnaliştii străini au sosit la Harkov pe 6 martie pentru a consemna consecinţele provocării, urmate de acuzaţiile Federaţiei Ruse de a crea o catastrofă ecologică”.

Anterior, forţele armate ruse, în timpul unei operaţiuni militare speciale în Ucraina, au preluat controlul centralelor nucleare Zaporojie şi Cernobîl. Acest lucru a fost făcut pentru a „exclude posibilitatea ca neonaziştii sau teroriştii ucraineni să organizeze provocări pline cu consecinţe catastrofale”, a declarat serviciul de presă al Kremlinului în urma unei conversaţii telefonice între preşedinţii rus şi francez Vladimir Putin şi Emmanuel Macron duminică.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite