Ţesătura „magică“ ce ascunde armamentul pe timp de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania rusă Roselectronica a creat un nou material care face ca echipamentele folosite de militari să fie mai puţin vizibile pe timp de iarnă. Materialul absoarbe undele emise de radare şi maschează echipamentele militare din zonele acoperite cu zăpadă.

Cu ajutorul acestui material, raza de detectare a echipamentelor militare este redusă de trei , patru ori. Coeficientul său de reflecţie este de 0,5%, adică absoarbe 99,5% din radiaţiile electromagnetice . Prin urmare, unda reflectată împiedică radarul să identifice şi să recunoască un obiect acoperit cu acest materia.

Compania a fabricat deja un lot experimental din acest nou material şi este pregătită pentru producţie de masă. Conform Roselectronica, noua ţesătură este rezistentă şi rezistentă la temperaturi scăzute.

Rusia a înfiinţat în Arctica un grup de trupe de destinaţie generală, capabilă să asigure securitatea militară, precum şi sistemul de pază de coastă, se anunţă în bazele politicii de stat al Rusiei în Arctica până în anul 2035.

Decretul cu privire la aprobarea politicii de stat a Federaţiei Ruse în Arctica până în anul 2035 a fost semnat de către preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

În afară de aceasta, se anunţă şi despre crearea unui sistem activ de pază de coastă al Serviciului Federal de Securitate (FSB) în zona Arctică.

tesatura

Consolidarea prezenţei militare ruse în Arctica are loc în paralel cu explorarea resurselor naturale în această zonă. Conform unui studiu al Serviciului geologic american (US States Geological Survey), în Arctica se află 30% din rezervele naturale mondiale de gaz şi 13% de petrol.

În 2015, Rusia a depus o cerere de extindere cu 1,2 milioane km2 a hotarelor sale continentale în Arctica. La începutul lui aprilie 2019, ONU a acceptat spre examinare această cerere.

Anul trecut, Rusia a anunţat despre instituirea unor noi reguli de circulaţie pe Coridorul Maritim de Nord, deschis anterior pentru transportul maritim internaţional. Rusia vrea ca navele străine să îşi anunţe intenţia de a traversa zona cu 45 de zile înainte. Ministerul rus al Apărării a declarat că Moscova îşi rezervă dreptul să aresteze sau chiar sau chiar să distrugă nava despre care crede că a încălcat această regulă.

Statele Unite şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu pretenţiile Rusiei faţă Coridorul Maritim de Nord. Pe lângă Rusia şi Statele Unite, interesate de Arctica s-au declarat a fi China şi Japonia, - care numesc Oceanul Arctic „drumul de mătase peste gheaţă” -, precum şi Danemarca, Norvegia şi Canada, care au şi desfăşurat deja în apele lor exerciţii comune cu NATO.

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat marţi un document strategic care include dezvoltarea şi desfăşurarea în spaţiu a armelor ofensive şi antirachetă în categoria celor mai grave ameninţări militare la adresa Rusiei, informează RIA, preluată de Reuters.

Documentul, care conturează politica de descurajare nucleară a Moscovei, a fost publicat online în contextul tensiunilor între Rusia şi Statele Unite privind controlul armamentului, legate de viitorul tratatului Noul START pentru reglementarea arsenalelor nucleare ale celor două puteri.

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite