Şoigu i-a cerut Patriarhului Kirill să canonizeze un comandant rus. Suvorov era „conte de Râmnic“, iar biserica strânge dovezi despre miracolele sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a cerut Bisericii Ortodoxe ruse să îl canonizeze pe comandantul Aleksandr Suvorov, unul dintre cei mai mari generali din istoria Rusiei, scrie TASS.

Biserica rusă urmează să colecteze materiale despre viaţa acestuia şi informaţii despre „prezenţa sau absenţa miracolelor pe care le-ar fi înfăpuit”, acesta este un criteriu obligatoriu pentru canonizare. 

„Personalitatea marelui comandant, desigur, atrage atenţia multor oameni, întrebarea a fost ridicată în mod repetat de diferite organizaţii publice, persoane individuale. Chiar şi Ministerul Apărării, personal ministrul Apărării - au apelat la noi cu această întrebare despre canonizare. Sfinţia Sa Patriarhul i-a răspuns lui Serghei Kuzhugetovich (Shoigu - nota TASS) că vom strânge materiale, vom avea o mulţime de materiale, vom reveni asupra acestei probleme în detaliu”, a spus episcopul Pankrati.

Aleksandr Vasilievici Suvorov s-a născut la Moscova în 1970 şi a fost al patrulea şi ultimul Generalisim rus, grad militar onorific care se acordă doar pe timp de război. Este considerat unul dintre cei mai mari comandanţi din istoria Rusiei, fiind faimos pentru manualul său de tactică militară „Ştiinţa victoriei”.

Aleksandr Suvorov nu a pierdut nicio bătălie dintre cele peste 60 pe care le-a condus pe câmpul de luptă iar în cinstea lui au fost inaugurate monumente în Rusia, Ucraina, Republica Moldova, România şi Elveţia. 

1

Suvorov a fost o vreme şi guvernator al Crimeei, iar în perioada 1787-1792, în timpul războiului ruso-austro-turc, a fost conducătorul sub care oştile ruseşti au zdrobit armata turcă. El a fost cel care a fondat oraşul Tiraspol, în anul 1792. 

Una dintre victorii a fost obţinută pe teritoriul Vrancei de azi, la Vadul Râmnic, pe 22 septembrie 1789, obţinută şi cu sprijinul voluntarilor români, în urma căreia a fost distins cu titlul de “conte de Râmnic”.

Ecaterina cea Mare a Rusiei i-a dat generalului Suvorov numele de Rîmnisky, titlu oferit şi de oraşul Râmnicu Sărat. Aleksandr Suvorov a murit în mai 1800, la vârsta de 69 de ani.

Te-ar putea interesa şi povestea fiului lui Suvorov:

Povestea tragică a fiului unui mare general rus care a murit în apele râului Râmnic. În acelaşi loc, soldaţii tatălui său înecaseră mii de turci

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite