Şeful diplomaţiei ruse explică de ce nu vor ataca Statele Unite Coreea de Nord

Şeful diplomaţiei ruse explică de ce nu vor ataca Statele Unite Coreea de Nord

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat într-un interviu la postul NTV că Statele Unite ale Americii nu vor lansa un atac asupra Coreei de Nord, deoarece ştiu că nord-coreenii au arme nucleare, relatează tass.com.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
“Americanii nu vor lansa un atac asupra Coreei de Nord, deoarece nu doar bănuiesc, ci ştiu sigur că Phenianul are arme nucleare”, a afirmat Lavrov. “În această privinţă, preşedintele Putin a spus în mod repetat că este imposibil să ne imaginăm că SUA sau altcineva are sută la sută informaţii despre toate facilităţile”, a adăugat însă el.
 
Serghei Lavrov a subliniat faptul că nu apără Coreea de Nord, dar practic oricine ar fi de acord cu “o astfel de analiză”.
 
Dacă americanii nu iau acest lucru în calcul, “situaţia ar putea scăpa de sub control”, crede ministrul rus. “Mii, zeci de mii sau chiar sute de mii de oameni nevinovaţi vor avea de suferit în Coreea de Sud şi în cea de Nord, în mod cert în Japonia, în Rusia şi China”, a declarat Serghei Lavrov.
 
În sprijinul logicii sale, Lavrov a vorbit despre intervenţia militară a SUA în Irak: “SUA au intervenit acolo doar pentru că ştiau sută la sută că acolo nu există arme de distrugere în masă”.
Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a comparat războiul cuvintelor dintre preşedintele Statelor Unite, Donald Trump şi liderul Coreii de Nord, Kim Jong-un, ca fiind o luptă între copii de grădiniţă.

Şeful diplomaţiei ruse a declarat la Moscova că este nevoie de o pauză pentru „a se calma capetele încinse”. „Da, este inacceptabil să priveşti în tăcere aventurile militare nucleare ale Coreii de Nord, dar este de asemenea inacceptabil să dezlănţui un război în Peninsula coreeană”, a subliniat Serghei Lavrov.
 
Vineri, preşedintele american Donald Trump a lansat vineri un atac împotriva liderului nord-coreean Kim Jong-un, subliniind că acesta va fi “testat ca niciodată până acum”.
 
citeste totul despre: