Şapte morţi, un rănit şi nouă persoane date dispărute în Rusia, în urma unui incendiu la o fabrică de explozivi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Twiiter
Foto Twiiter

Şapte persoane au murit, iar alte nouă au fost date dispărute într-un incendiu la o fabrică de explozivi, în regiunea rusă Riazan, la aproximativ 200 de kilometri dus de Moscova, au anunţat salvatori, relatează AFP.

”Un incendiu a izbucnit la finalul unui proces tehnologic (...). Şapte persoane au murit, una a fost spitalizată, iar soarta altor nouă persoane rămâne necunoscută”, a anunţat într-un comunicat Ministerul Situaţiilor de Urgenţă.

Incidentul a avut loc în instalaţia Elastik, o societate specializată în producţia de explozivi industriali de uz civil, potrivit site-ului fabricii, dar care dispune, de asemenea, de ”capacităţi de producţie” de muniţie.

Ea este considerată o ”întreprindere strategică” de către Guvernul rus şi aparţine, tot potrivit site-ului întreprinderii, conglomeratului de stat Rostec, din care fac parte numeroase societăţii care furnizează produse industriale sau de înaltă tehnologie sectoarelor civil şi militar.

Incendiul ar fi fost cauzat de o ”încălcare în procesul tehnologic” şi a unor ”norme de securitate”, potrivit unei surse din cadrul forţelor de ordine, citată de agenţia rusă de presă Interfax.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite