Încrederea ruşilor în Vladimir Putin a scăzut la un nivel record

Încrederea ruşilor în Vladimir Putin a scăzut la un nivel record

Vladimir Putin   FOTO The Moscow Times

Încrederea ruşilor în Vladimir Putin a ajuns la cel mai scăzut nivel înregistrat din 2006 până în prezent, scăzând sub 33 de procente. Sondajul a fost realizat de Centrul de Cercetare a Opiniei Publice din Rusia.

Încrederea în guvernul condus de Vladimir Putin a scăzut sub 33.4 procente săptămâna trecută pe fundalul unei creşteri economice tot mai insesizabile, a scăderii veniturilor şi a deciziei nepopulare de a creşte vârsta minimă de pensionare.
 
Nivelul de încredere se afla la 71 de procente în iulie 2015 după ce Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina, arată hotnews.ro.  Un alt sondaj realizat de instituţia independentă Centrul Levada din Moscova arată că 53% dintre respondenţi au dezaprobat guvernul Rusiei în decembrie 2018.

Implicarea Rusiei în războiul fără sfârşit din Siria şi conflictul mocnit cu Ucraina a avut costuri uriaşe în raport cu nivelul de trai al populaţiei.

Din 2014, venitul net a scăzut şi este preconizat că va mai scădea, potrivit Şcolii Superioare de Economie din Moscova.

Politica externă a Rusiei a presupus costuri politice enorme. Aproape cinci ani de sancţiuni din partea SUA şi UE, impuse după anexarea Crimeei, au pus tot mai multe afaceri mari în pericol.

Speranţele de ridicare a sancţiunilor în 2019 au dispărut după ce Rusia a capturat trei nave ucrainiene în noiembrie. Uniunea Europeană a extins sancţiunile care ţintesc sectorul de apărare, energetic şi cel bancar până la mijlocul lui 2019. SUA ia în considerare impunerea mai multor sancţiuni.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: