Încercările disperate ale Rusiei de a atrage voluntari pentru războiul din Ucraina: „Un job pentru bărbaţi adevăraţi, câştigaţi un milion de ruble”

Încercările disperate ale Rusiei de a atrage voluntari pentru războiul din Ucraina: „Un job pentru bărbaţi adevăraţi, câştigaţi un milion de ruble”

FOTO EPA-EFE (Arhivă)

Forţele Federaţiei Ruse încearcă să înroleze voluntari pentru războiul din Ucraina cu anunţuri cu privire la „un job pentru bărbaţi adevăraţi” şi contracte care pot aduce un câştig de „un milion de ruble vara aceasta”.

Unul dintre ziariştii site-ului de investigaţii Bellingcat, Christo Grozev, a publicat pe Twitter o fotografie cu unul dintre anunţurile de recrutare din autobuzele din Rusia.

Grozev scrie că afişul îi încurajează pe bărbaţii de origine rusă să accepte „un job adevărat”, să vină să semneze „un contract care îţi poate aduce un milion de ruble vara aceasta” şi că recomandarea unor prieteni „este încurajată”.

„Armata rusă este deja o schemă ponzi MLM (n.r. Multi Level Marketing) doar că nu îţi pierzi banii, ci viaţa”, notează Christo Grozev.

Fotografia cu afişul vine în situaţia în care armata rusă se confruntă cu o penurie de personal, inclusiv unii dintre militarii care se află deja pe front se plâng tot mai des de condiţiile inumane.

Ministerul britanic al Apărării scria, în bilanţul său de luni cu privire la războiul din Ucraina, că armata Federaţiei Ruse se confruntă cu un deficit de rezervişti, în vreme ce Institutul pentru Studiul Războiului din SUA scria în raportul publicat, marţi, că Moscova se confruntă şi cu o criză a ofiţerilor de rang înalt.

Un oficial american din domeniul apărării a declarat pentru Foreign Policy sub anonimat că trupele ruse se bazează pe atacuri de artilerie şi rachete pentru a avansa în misiunile din Ucraina şi pe ofiţeri pensionaţi şi rezerve pentru a substitui pierderile pe care le-au suferit.

Aceste informaţii vin în situaţia în care presa britanică scria luni că, din pricina crizei de personal, pe frontul din Ucraina a fost trimis generalul Pavel, un ofiţer pensionar

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările