Încă o trupă de mercenari ruşi luptă în Siria: „Sunt profesionişti, mai bine plătiţi decât cei din Wagner“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Wagner nu este singura companie militară privată aflată la dispoziţia armatei ruse în Siria. Un post TV din Rusia dezvăluie numele unei alte trupe de mercenari cu legături în Ministerul Apărării de la Moscova.

Wagner are un concurent în Siria. Este vorba de Patriot, o altă companie militară privată cu legături în Ministerul rus al Apărării, relatează Dojdi TV.

Mercenarii din Patriot sunt prezenţi în Siria cel puţin din primăvara acestui an. Informaţii în acest sens provin de la trei ofiţeri ruşi în rezervă, precizează sursa citată.

Cei trei ofiţeri, care reprezintă acum trei organizaţii de veterani, depun eforturi pentru obţinerea unui statut oficial pentru mercenarii care luptă în alte ţări.

Patriot a trimis în Siria atât cadre militare active, cât şi rezervişti, menţionează Evghenii Şabaev, unul dintre cei trei ofiţeri citaţi de Dojdi TV. „Acolo sunt chemaţi, de regulă, profesionişti, unii dintre ei fiind, potrivit informaţiilor noastre, activi în Ministerul Apărării“, a spus el.

Potrivit celor trei ofiţeri, mercenarii din Patriot sunt mai bine plătiţi decât cei din Wagner, fiind remuneraţi cu 5.400-13.500 de euro pe un contract de 2-3 luni.

În afară de Siria, Patriot concurează Wagner şi în asigurarea pazei la mine de aur din Republica Centrafricană.

Dacă Wagner este implicată în misiuni de luptă, Patriot se ocupă mai mult de asigurarea protecţiei unor obiective importante.

„Mai există companii pe piaţă. Nu le ştim numele, dar ştim că sunt prezente în Libia, Yemen, Sudan, Brunei“,  notează Şabaev.

Dojdi TV precizează că a contactat Ministerul rus al Apărării în legătură cu acest subiect, dar nu a primit niciun răspuns.

În pofida dovezilor apărute în cazul Wagner, Moscova nu a recunoscut niciodată colaborarea sa cu această companie militară privată.

Kremlinul admite prezenţa unor voluntari ruşi în Ucraina şi în Siria, dar susţine că nu luptă la ordinele sale.

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite