În Siberia plouă cu aur, diamante şi platină VIDEO

În Siberia plouă cu aur, diamante şi platină VIDEO

Lingouri de aur pe pista aeroportului din Iakuşsk

Cel puţin 172 de lingouri de aur, care cântăresc peste trei tone, ar fi căzut dintr-un avion de tip AN-12, aparţinând companiei Nimbus Airlines, după ce a decolat de pe un aeroport din Iakuţsk, Siberia.

 
Nu se cunoaşte exact ce s-a întâmplat la bordul avionului, dar şe presupune că aurul ar fi căzut din cauză că uşa aeronavei s-ar fi deteriorat la scurt timp după decolare. Mai exact, încărcătura nu ar fi fost fi fixată bine şi a desprins o parte din fuzelaj scrie RBC. 
 
La bordul avionului fuseseră încărcate 9.300 de kilograme de aur, platină şi pietre preţioase (în special diamante) în valoare de 22 de miliarde de ruble (cam 340 milioane de euro). Încărcătura ar aparţine companiei miniere Ciukota, deţinută în proporţie de 75% de firma canadiana Kinross Gold. Avionul se îndrepta spre Krasnoiarsk şi ulteior către mina Kupol.
 
Când au constat incidentul, poliţia a închis accesul pe pista aeroportului şi a demarat, împreună cu serviciile de securitate, o vastă operaţiune de recuperare a încărcăturii pierdute. Cel puţin 172 de lingouri, în greutate totală de 3,4 tone au fost recuperate până acum din zonă, a declarat o sursă din ministerul de interne pentru agenţia TASS.
 
După incident, echipajul avionului a efectuat o aterizare de urgenţă pe un aeroport din Magadan, o localitate aflată  la aproximativ 12 kilometri de Iakuţk, iar echipa tehnică de la aeroportul Iakuţk, ce a pregătit avionul pentru decolare, a fost arestată.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările