„Hristos a Înviat“ e ştire falsă sau adevăr? Întrebarea pusă de jurnaliştii ruşi parlamentarilor care au votat o lege care îngrădeşte libertatea presei | vladimir putin

„Hristos a Înviat“ e ştire falsă sau adevăr? Întrebarea pusă de jurnaliştii ruşi parlamentarilor care au votat o lege care îngrădeşte libertatea presei

Publicaţia online TochkaNews a expediat preşedintelui Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), Veaceslav Volodin, o solicitare prin care îi cere lămuriri despre cum mass-media urmează să acopere subiectul sărbătorii de Paşte şi cel al învierii lui Hristos, în contextul în care parlamentarii au adoptat o lege cu privire la ştirile false.

Congresul UDMR şi alegerile din Republica Moldova ne-au revelat menghina în care Rusia prinde România. Separatismul maghiar devine tot mai agresiv şi făţiş, iar la est continuă ofensiva pentru readucerea hotarului imperial pe Prut. Două obiective urmărite consecvent de Moscova şi Budapesta, într-o alianţă ce reprezintă principalul pericol pentru România.

acum 23 zile · comentarii (28)

Veaceslav Surkov, consilierul şi ideologul lui Vladimir Putin, a lansat, aşa cum o face periodic, un material în care anunţă perenitatea Putinismului, ca doctrină, şi noua ideologie de export a Rusiei, într-un material publicat în Novaya Gazeta.

Ultimele ieşiri ciudate ale generalului Valerii Gherasimov, şeful Statului Major al Armatei Ruse, într-o conferinţă despre noile tactici, strategii, abordări ale Armatei Ruse – calificată drept o ajustare a unei doctrine Gherasimov 2 - dezvăluie presiunea crescândă pe care organismal militar rus o are spre componenta de putere şi decizie din Rusia.

acum 10 zile · comentarii (24)

Despre campania electorală de la Chişinău, cu rare excepţii, nu s-a scris mai nimic. S-a vorbit însă abundent despre rezultate şi consecinţele acestora. De multe ori grăbit, cu un entuziasm de paradă, auto-justificator. Miza acestui text, din perspectiva analizelor LARICS dedicate R. Moldova în ultimii doi ani, este triplă:

acum 19 zile · comentarii (29)

În prima parte a analizei am detaliat evenimentele incidentului din strâmtoarea Kerci într-un mod secvenţial. Continuăm cu analiza principalelor naraţiuni dezinformatoare declanşate de Kremlin în spaţiul informaţional de limbă română. Le vom demonta pe cele mai importante, dar mai întâi să discutăm un pic despre context.

acum 2 luni · comentarii (39)

Anul 2019 începe în cele mai proaste condiţii pentru Rusia lui Putin, care-şi încordează muşchii în aventuri militariste în jurul lumii şi se laudă cu arme nemaipomenite. Economia, însă gâfâie, iar perspectivele sunt complicate, ameninţând puternic încrederea în preşedinte.

acum 3 luni · comentarii (235)

În marea tradiţie a oricărui Imperator demn de acest nume, preşedintele Putin a semnat o lege mai puţin obişnuită, dar care, simbolic, are o valoare excepţională, marcând reîntoarcerea ţării la perioada în care un singur om putea da un ordin prin care o parte a realităţii, considerată inconvenabilă din diverse motive, trebuia să înceteze să existe, fizic, pentru toţi supuşii săi.

acum 3 luni · comentarii (114)

Jale mare în Biserica Ortodoxă Rusă, după ce conciliul înalţilor ierarhi din cele trei biserici ortodoxe din Ucraina s-a reunit sâmbătă şi a ales un Patriarh al Bisericii Ucrainene Autocefale unite, Patriarh care va primi, la 6 ianuarie, Tomosul de autocefalie de la Patriarhul Ecumenic al Constantinopolelui, primul între egalii capi ai bisericilor ortodoxe naţionale.

acum 3 luni · comentarii (87)

Incidentul de duminica trecută în urma cărora trei nave ucrainene au fost capturate, un număr de 24 de marinari arestaţi, iar mai multe persoane au fost rănite reprezintă o escaladare periculoasă a stării deja încordate a relaţiilor dintre Ucraina şi Federaţia Rusă. Este vorba de prima confruntare deschisă între cele două ţări, în care forţele armate regulate ruse au fost implicate.

acum 4 luni · comentarii (16)

Problema nu este nicidecum soarta unui posibil conflict militar între Ucraina şi Federaţia Rusă. Forţele sunt mult prea disproporţionate şi, în orice scenariu militar posibil, Rusiei îi sunt suficiente doar unităţile masate acum la graniţa cu Ucraina şi, poate, la mare nevoie, o parte din cele existente în Peninsula Crimeea (fără alarmarea tuturor forţelor de care dispune în Districtul sud-vest) pentru a nimici ceea ce a

acum 4 luni · comentarii (109)
Postari Recente