Şeful diplomaţiei ruse, agent electoral. Pentru a-i mobiliza pe ruşi, Serghei Lavrov susţine că Occidentul încearcă să influenţeze alegerile legislative 10

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că responsabilii de strategiile politice din Occident încearcă „să zdruncine” situaţia din Federaţia Rusă înainte de alegerile legislative din  17-19 septembrie, acuzând totodată Occidentul că încearcă să creeze un „cordon de instabilitate” în jurul Rusiei, relatează agenţia de presă oficială rusă TASS.

Şeful diplomaţiei ruse, agent electoral. Pentru a-i mobiliza pe ruşi, Serghei Lavrov susţine că Occidentul încearcă să influenţeze alegerile legislative Vezi comentarii 10

Rusia s-a „deconectat ” de la internetul global

Rusia s-a „deconectat ” de la internetul global

Rusia a testat cu succes deconectarea de la internetul global,  World Wide Web, în iunie şi iulie, a relatat joi cotidianul RBC, citând documente ale grupului de lucru însărcinat cu îmbunătăţirea securităţii internetului rus, ca parte a legislaţiei privind aşa-numitul „internet suveran” rus.

M-ai înşelat, Oksana... Ai plecat la străini şi m-ai lăsat. Ai aruncat la coş tot ce am trăit împreună, ce am agonisit laolaltă.... Ţi-ai schimbat şi accentul, vorbeşti aproape altă limbă... Te-am bătut, din cauza ta, ca să-ţi intre minţile în cap, dar am făcut-o din dragoste. Şi tu tot nu ai înţeles...

acum 8 zile · comentarii (81)

Dacă vreţi să înţelegeţi substanţa gândirii strategice pe care Putin îşi bazează şi acum îşi consolidează demersul de repoziţionare post-imperială a Rusiei în lume, atunci, vă rog, citiţi un articol semnat de domnia-sa, adevărată expunere de motive, justificare în faţa istoriei prezente şi viitoare. În opinia mea, cel mai serios şi clar avertisment asupra intenţiilor viitoare ale Moscovei ca restauratoare a tuturor gloriilor sale trecute.

acum 12 zile · comentarii (64)

Unul dintre fenomenele ce au marcat prima decadă a secolului XXI este războiul hibrid. Suntem martorii a unui fenomen care s-a născut, s-a dezvoltat şi continuă să crească schimbând conceptul de război aşa precum îl cunoaştem acum. Elicopterele sunt înlocuite cu dronele, forţele regulate cu cele de elită, tancurile cu atacurile cibernetice, iar focurile de artilerie sunt lansate prin televizor şi internet.

acum 13 zile · comentarii (14)

Primele reacţii din Rusia faţă de succesul Partidului Acţiune şi Solidaritate, al preşedintelui Maia Sandu, în alegerile parlamentare din Republica Moldova conţin ameninţări directe cu spectrul escaladării conflictului din Transnistria. Oare este deranjată Rusia de orientarea preo-europeană a viitorului guvern sau altele sunt de fapt interesele în Transnistria?

acum 14 zile · comentarii (110)

Prin definiţie, un personaj precum Serghei Şoigu (foto, personajul inconfundabil cu rândurile sale de decoraţii), ministrul apărării al Federaţiei Ruse, poate fi foarte greu de asociat cu lansarea de glume proaste în cadru oficial, adică o sesiune de lucru a Societăţii Ruse de Ştiinţe Geografice al cărei preşedinte este, una dintre instituţiile ştiinţifice cu vechi şi recunoscute tradiţii de excelenţă.

acum 2 luni · comentarii (50)

Dezbaterea despre multilateralism propusă de China în cadrul Consiliului de Securitate pe care-l prezidează luna aceasta a fost ocazia cu care, în cadrul unei videoconferinţe ministeriale desfăşurată vineri spre sâmbătă noaptea, 7/8 mai, Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a dezvăluit abordarea Rusiei în legătură cu multilateralismul şi lumea de mâine.

acum 3 luni · comentarii (41)

Recentele evenimente relative la expulzări masive de personal diplomatic şi acte de reciprocitate, învăţămintele Cehiei dar mai ales noua lege semnată de Vladimir Putin care limitează personalul ambasadelor din Rusia ale ţărilor „neprietenoase” a relansat o discuţie mai veche care ţine de numărul de diplomaţi şi personal auxiliar al unei ambasade şi mai ales al asimetriei Ambasadelor Federaţiei Ruse în lume.

acum 3 luni · comentarii (43)

Miercuri, 21 aprilie, Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a rostit în faţa Adunării Federale discursul despre Starea Naţiunii. Mesajul a avut un public ţintă dublu, mai întâi pentru piaţa internă, pentru cetăţenii ruşi în prag de alegeri, apoi pentru comunitatea internaţională.

acum 3 luni · comentarii (97)

Parcă toate necazurile se acumulează pe capul Rusiei lui Putin. De abia smulsese o pseudo-înţelegere a preşedintelui american Joe Biden pentru o întâlnire – summit bilateral, cândva, în viitor, pentru discuţii strategice numai să-şi retragă trupele care marchează încordarea muşchilor în Estul Ucrainei, că au venit pe bandă rulantă semnele negative care mai de care mai îngrijorătoare.

acum 3 luni · comentarii (89)

În cazul în care vara anului trecut nu a fost suficient de aglomerată din cauza pandemiei şi a măsurilor de carantinare, „infodemia generală“ a fake news-ului a primit muniţie nouă graţie veştii otrăvirii principalului opozant rus, Alexei Navalnîi.

acum 4 luni · comentarii (23)
Modifică Setările