Corespondentul care a transmis pentru Moscova de la Bucureşti în decembrie 1989: „România nu este o poveste de succes“

Corespondentul care a transmis pentru Moscova de la Bucureşti în decembrie 1989: „România nu este o poveste de succes“

Reinterpretând scrierile şi spusele unor cunoscuţi istorici români, omul care a transmis pentru agenţia de presă Itar-Tass (în prezent TASS) de la Bucureşti în decembrie 1989 comentează într-o cunoscută revistă din Rusia cât de norocoasă este România şi de ce nu poate fi considerată o poveste de succes la 100 de ani de la realizarea Marii Uniri.

Marinarii ucraineni capturaţi de ruşi în Strâmtoarea Kerci, puşi sub acuzare pentru trecerea ilegală a frontierei ruse. Ucraina va convoca rezerviştii

Marinarii ucraineni capturaţi de ruşi în Strâmtoarea Kerci, puşi sub acuzare pentru trecerea ilegală a frontierei ruse. Ucraina va convoca rezerviştii

Toţi cei 24 de marinari de pe cele trei nave ucrainene sechestrate de gărzile de coastă ruse la 25 noiembrie au fost puşi sub acuzare pentru trecerea ilegală a frontierei ruse, riscând până la şase ani de închisoare fiecare, a declarat luni pentru agenţia de presă RIA Novosti avocatul acestora, Nikolai Polozov.

Incidentul de duminica trecută în urma cărora trei nave ucrainene au fost capturate, un număr de 24 de marinari arestaţi, iar mai multe persoane au fost rănite reprezintă o escaladare periculoasă a stării deja încordate a relaţiilor dintre Ucraina şi Federaţia Rusă. Este vorba de prima confruntare deschisă între cele două ţări, în care forţele armate regulate ruse au fost implicate.

acum 14 zile · comentarii (16)

Problema nu este nicidecum soarta unui posibil conflict militar între Ucraina şi Federaţia Rusă. Forţele sunt mult prea disproporţionate şi, în orice scenariu militar posibil, Rusiei îi sunt suficiente doar unităţile masate acum la graniţa cu Ucraina şi, poate, la mare nevoie, o parte din cele existente în Peninsula Crimeea (fără alarmarea tuturor forţelor de care dispune în Districtul sud-vest) pentru a nimici ceea ce a

acum 16 zile · comentarii (109)

Federaţia Rusă îşi continuă acţiunea agresivă pe toate meridianele, cu diferite mijloace, majoritatea din spectrul războiului hibrid. Dacă la început viza exclusiv spaţiul post-sovietic, acţiunile agresive ale Rusiei au început să vizeze spaţiile unde a avut baze militare şi interese, pentru ca ulterior să se extindă la nivelul întregii lumi. Şi nu mai este vorba acum doar despre război informaţional, aparent benign.

luna trecuta · comentarii (71)

Din nefericire pentru noi toţi şi lumea în care urmează să trăiască generaţiile viitoare, s-a revenit la regulile de joc, de ameninţare şi presiune, specifice perioadei Războiului Rece. Altfel declarată definitiv încheiată deoarece comunismul pierduse partida şi Pax Americana urma să fie zodia sub care să înflorească noua eră de democraţie, înţelegere şi bunăstare universală.

acum 2 luni · comentarii (51)

Federaţia Rusă nu mai poate fi oprită, parcă de nimeni, în goana sa după ceea ce vrea ea sa fie o supremaţie militară şi strategică. Deşi au existat numeroase avertismente, deşi toată lumea vorbeşte despre imposibilitatea de a mai tolera evoluţiile, pe toate meridianele, zi de zi, se acumulează probe fără dubiu faţă de agresiunea Rusiei lui Putin împotriva lumii.

acum 2 luni · comentarii (86)

Lumea se schimbă nu numai în SUA, dar şi în Europa, Orientul Mijlociu şi în Asia. Generalul McMaster, în funcţia de Consilier de Securitate Naţională al Preşedintelui SUA, în februarie 2018, spunea, la Conferinta pentru Securitate de la Munchen: „geopolitica se întoarce, după vacanţa politică ce a urmat celui de-al Doilea Război Mondial“.

acum 3 luni · comentarii (20)

Şarada minciunilor legate de atacul rus cu gaz militar de luptă Noviciok la Salisbury, în Marea Britanie, împotriva fostului agent Serghei Skripal şi a fiicei sale, a fost spart şi expus definitiv săptămâna trecută prin trei întâmplări succesive:

acum 3 luni · comentarii (40)

Rusia a organizat cele mai ample manevre militare din 1981 încoace, totul în cadrul exerciţiului „Vostok 2018“ la care au fost invitate să participe mari unităţi din China şi Mongolia, transmiţând astfel un semnal imposibil de ignorat privind capacităţile militare pe care le poate reuni cooperarea dintre Statele Membre ale Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai. Iată trupele mobilizate de Rusia şi China:

acum 3 luni · comentarii (40)

Lângă noi, în nefericita Ucraină, de-abia acum poate începe Marele Război, eveniment major care poate marca, deocamdată, geografia spirituală a zonei, dar având un evident potenţial enorm de a genera cel mai periculos dintre toate conflictele posibile: Războiul pentru Adevărata Credinţă

acum 3 luni · comentarii (138)

Georgia a făcut recurs şi testat noi instrumente de abordare a cazului ocupării ilegale a unei părţi a teritoriului său, apărându-şi propria cetăţeni chiar dacă aflaţi într-o zonă necontrolată de către Tbilisi, uzând de instrumentele juridice ale Cartei Europene a Drepturilor Omului, în subsidiar aflându-se elemente mult mai importante de relevat într-un proces public.

acum 4 luni · comentarii (11)

Turbulenţe majore în Rusia determinate de ultimele valuri de sancţiuni americane, şi asta înainte de intrarea în vigoare în noiembrie a sancţiunilor împotriva Iranului. Costurile cele mai importante se acumulează pe piaţa financiară, la nivelul economiei şi a impactului social major al reformei pensiilor, menită să echilibreze situaţia.

acum 4 luni · comentarii (64)

Folosind diverse pretexte sau jocuri secunde aruncate pentru ca mass-media să poată fi realmente sufocată de informaţii periferice, dar spectaculoase, arhitecţii marii negocieri aflate în desfăşurare reuşesc să îndepărteze atenţia de la evenimentele care sunt cu adevărat importante şi a căror succesiune trebuie să fie pusă doar pe masa decidenţilor consideraţi ca relevanţi pentru lumea de mâine.

acum 4 luni · comentarii (15)
Postari Recente