Ar mai fi încă posibil ca logica diplomaţiei, a normalităţii şi înţelepciunii, să iasă învingătoare. În spate, ca întotdeauna pe timp de criză, planurile generalilor sunt mereu gata de pus în aplicare, cât mai rapid, asigurând, cum spun ei cu maximă convingere şi cu sentimentul datoriei împlinite, un număr maxim de pierderi materiale şi distrugerea cvasi-instantanee a „aglomerărilor” de trupe inamice.

acum 2 ore · comentarii (4)

Într-un interviu acordat Agenţiei Naţionale de Ştiri a Ucrainei / Ukrinform, generalul-locotenent Valeriy Zaluhnyi, comandantul şef al Forţelor Armate ale Ucrainei afirma franc: "Să fim sinceri: avem de a face, în prezent, cu Forţele Armate ale Rusiei, cu o putere totală de până la 1.000.000 de soldaţi. Ca ofiţer, nu prea accept povestea celor 100.000. Credeţi-mă, poimâine numărul trupelor ruseşti poate creşte până la 210.000..."

acum 20 ore · comentarii (27)

În articolul de astăzi al proiectului „China la zi”, vă prezentăm o serie de declaraţii oficiale ale purtătorilor de cuvânt ai Ministerului chinez al Afacerilor Externe din prima jumătate a lunii ianuarie şi, în final, două articole din presa chineză care reflectă, fie şi indirect, poziţia conducerii de la Beijing.

Pe fondul unui zdrăngănit de arme orchestrat de Moscova şi o presiune exercitată asupra puterilor occidentale de a negocia în scopul prevenirii unei prezumate invazii militare la scară largă în Ucraina, în acest început de an au avut loc la Geneva discuţii şi negocieri între SUA/NATO/OSCE şi Federaţia Rusă privind securitatea de pe continentul european.

acum 2 zile · comentarii (45)

Politic corect, se numeşte "legea reciprocităţii şi a corespondenţei". O cunoaşteţi mai bine din Vechiul Testament unde, în Cartea Exodului( Ex. 21:23-25), se spune că Moise le-a poruncit israeliţilor: „Iar de va fi şi altă vătămare, atunci să plătească suflet pentru suflet, ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, mână pentru mână, picior pentru picior, arsură pentru arsură, rană pentru rană, vânatăie pentru vânătaie".

acum 4 zile · comentarii (69)

Conform unei precizări a ambasadei Rusiei, din Marea Britanie, longevivul ministru de externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov - un diplomat care nu se joacă deloc cu cuvintele - a afirmat, nici mai mult, nici mai puţin, că "NATO a devenit un proiect pur geopolitic, care vizează preluarea teritoriilor orfane, după prăbuşirea Organizaţiei Tratatului de la Varşovia şi a Uniunii Sovietice." Câtă delicateţe! Orfane...carevasăzică?!

acum 6 zile · comentarii (12)

Colegii britanici mi-au trimis un material teribil de îngrijorător deoarece conţine un semnal de alarmă repetitiv. Apărut ieri în City A.M., analizează ultimele date din ceea ce începe să fie o problemă reală, chiar cu caracter conflictual, încă una la număr, între UK şi foştii săi parteneri europeni.

acum 8 zile · comentarii (46)

Kazahstanul reprezintă mai bine de jumătate din teritoriul pierdut de Rusia la destrămarea Uniunii Sovietice. În 1989, în Kazahstan trăiau peste şase milioane de ruşi. Astăzi, numărul lor este în jurul cifrei de patru milioane din şaptesprezece milioane de locuitori. Cu alte cuvinte, ruşii reprezintă mai puţin de un sfert din populaţia Kazahstanului.

acum 8 zile · comentarii (25)

Rusia este ultragiată! Sedusă şi abandonată de Occident la începutul anilor '90, adica „minţită” fără scrupule, îşi exprimă astăzi indignarea. Iar sunetul de fond al indignării ruse este... o „promisiune încălcată”. NATO nu se va extinde spre Est!

acum 9 zile · comentarii (89)
Modifică Setările