Ortodoxia ca paradox

Ortodoxia ca paradox

Orice religie ajunsă la un grad de maturitate îşi gestionează cu inteligenţă vectorii relevanţi. Creştinismul ortodox nu face excepţie de la regulă. Marea provocare pentru credinţa

O personalitate puternică generează mulţi adversari ai conduitei sale, ce îi râvnesc fotoliul, atenţia acordată de opinia publică şi forţa legală de a decide pentru o naţiune. Dacă ne lăsăm păcăliţi de atacurile mediatice furibunde, de peste Ocean, zilele actualului nr. 1 la Casa Albă par a fi numărate, unii deja aplaudând înlocuirea lui Trump - ce va împlini, pe 14 iunie, 74 de ani -, cu Biden, care va aniversa, pe 20 noiembrie, 78 de ani.

acum 3 ore · comentarii (3)

La un secol de la Tratatul de la Trianon, Ungaria îşi turează propaganda revizionistă şi acţiunile destabilizatoare. Obsesia Ungariei Mari întunecă minţile politicienilor extremişti de la Budapesta, dar şi din Ardeal. Lobby-ul revizionist a pregătit, cu perseverenţă diabolică, o bombă la temelia UE: ”Iniţiativa cetăţenească europeană – Protecţia minorităţilor naţionale”.

acum 6 ore · comentarii (0)

Aşa sună un frumos proverb românesc care ne îndeamnă să fim harnici şi muncitori pentru a putea obţine rezultate pentru viaţa noastră. Exact asta trebuie să facă acum actualul guvern PNL. Comisia Europeană şi-a anunţat planul de relansare economică iar acum este rândul guvernului PNL să muncească şi să câştige pentru binele României.

acum 8 ore · comentarii (1)

America e în flăcări. La propriu. Zeci de oraşe sunt teatrul manifestaţiilor civice de protest ca urmare a morţii lui George Floyd, cetăţean de culoare, proteste care au degenerat în violenţe de stradă, ulterior în atacuri şi distrugeri ale proprietăţii particulare şi furturi din magazine.

Ceea ce se întâmplă acum peste Ocean confirmă proverbul american: "Omul înţelept ştie cât de puţin cunoaşte de fapt." Imaginile contradictorii - cu manifestanţi paşnici sau violenţi, cu forţe de ordine lucide sau cu nervii la pământ -, declaraţiile împăciuitoare ale unor lideri politici sau cele ferme ale unor responsabili de stabilitatea internă a SUA arată situaţia de criză excepţională care impune măsuri excepţionale.

acum 2 zile · comentarii (13)

Insurecţie, situaţie insurecţională în SUA? Nu sunt cuvinte prea mari? Cum să vorbeşti despre situaţie insurecţională în SUA? Uite că se poate, căci din această cauză, legal, Trump vorbeşte despre trimiterea unor efective masive al Gărzii Naţionale şi ale armatei.

acum 2 zile · comentarii (24)

India şi China sunt în confruntări armate directe la 4270 m. Trupele speciale, pregătite pentru lupta la înălţimi cu aer rarefiat, au fost mobilizate în toată zona frontierei în lungime de 3488 km nedemarcată şi aflată în dispută încă din perioada decolonizării şi din timpul războiului din 1962.

acum 2 zile · comentarii (51)

Pe măsură ce situaţia în SUA devine atât de serioasă încât a fost nevoie ca Trump să fie izolat într-un buncăr conform protocolului de răpsuns în caz de ameninţări catastrofale de securitate naţională în contextul în care la Washington este declarată stare de asediu, să încercăm să vedem care sunt deja şi care ar putea fi pe viitor consecinţele pentru spaţiul UE.

acum 3 zile · comentarii (95)

„Cancelarul federal îi mulţumeşte preşedintelui Trump pentru invitaţia sa la Summitul G7 de la sfârşitul lunii iunie de la Washington. Având în vedere situaţia pandemică generală, nu poate fi de acord cu participarea personală, într-o călătorie la Washington... Ea va continua, desigur, să monitorizeze dezvoltarea pandemiei“, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului german Steffen Seibert.

acum 3 zile · comentarii (12)

Dacă aţi crezut cumva că sportul acesta al săritului la beregăţi este rezervat distinsei clase a politicienilor (vedeţi ce se petrece acum în SUA ca exemplu remarcabil de competiţie în spiritul nobil al democraţiei), atunci riscaţi să vă înşelaţi.

acum 5 zile · comentarii (5)