Enclave cu someri in Europa

Enclave cu someri 
in Europa

Una dintre politicile Uniunii Europene este diminuarea decalajului dintre regiuni in ceea ce priveste rata somajului, dar o statistica Eurostat recenta ne convinge ca stradaniile politicienilor

Coruptia, punctul slab

Coruptia, punctul slab

Romania a trecut ultimul obstacol important in calea aderarii in toamna anului trecut, cand raportul anual al Comisiei Europene acorda tarii noastre statutul de economie de piata functionala. Insa

Victoria împotriva Daesh autointitulat Stat Islamic – ISIS sau ISIL – a fost declarată până acum de două ori. Mai întâi de către Donald Trump, preşedintele american anunţând încheierea campaniei în Siria „în proporţie de 98%“, cu ocazia ocupării sătucului Baghouz, ultima zona din celebrul Califat rămasă controlată de către organizaţie.

acum 3 luni · comentarii (26)

Era de aşteptat să se petreacă o mişcare de amploare în ceea ce este deja super-tensionata relaţie comercială între Washington şi China, asta după ce, în această săptămână, la Shanghai, delegaţiile celor două ţări au întrerupt brusc negocierile, fără niciun fel de explicaţie.

acum 3 luni · comentarii (47)

Avertismentele au un ton urgent şi nu mai lasă decât puţine îndoieli asupra stării de spirit care domneşte în UK, acum când se ştie foarte clar că UE nu va face concesiile pe care miza Boris Johnson şi că, pe de altă parte, acesta reiterează promisiunea că, în orice caz, Marea Britanie va părăsi edificiul comunitar pe 31 octombrie.

acum 4 luni · comentarii (27)

Rusia intră în zodia alegerilor locale din septembrie în proteste masive şi represiuni puternice, chiar în momentul în care delegaţia sa a fost reprimită, prin modificarea regulamentului, în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, la Strasbourg, exact pe motiv de a proteja drepturile omului şi societatea civilă.

acum 4 luni · comentarii (40)

Comitetul senatorial american pe probleme serviciilor de informaţii a dat publicităţii raportul intitulat „Russian Efforts Against Election Infrastructure“, primul volum al unei anchete parlamentare realizată de reprezentanţi ai republicanilor şi democraţilor asupra încercărilor ruseşti de a interveni în desfăşurarea alegerilor prezidenţiale din 2016.

acum 4 luni · comentarii (9)

Unitatea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlanei de Nord pare să fie pusă în pericol major, în fiecare zi mai mult după ce noul premier Boris Johnson pare să consolideze parcursul de coliziune directă cu interesele şi poziţia Statelor Membre din Uniunea Europeană, exact ceea ce nu-şi doresc scoţienii şi irlandezii.

acum 4 luni · comentarii (77)

Audierea în Congresul American a consilierului special Robert Mueller III, cel care a efectuat ancheta asupra implicării staff-ului electoral republican al lui Donald Trump în afacerea interferenţei Rusiei în alegerile americane din 2016, a fost ceea ce se aştepta şi nimic mai mult.

acum 4 luni · comentarii (66)

„Se spune că oamenii îl numesc «Britain Trump» şi oamenii zic că e un lucru bun. Asta înseamnă că acolo oamenii mă iubesc. Că asta este ceea ce vor. Şi de asta au ei nevoie“ - a afirmat preşedintele Trump imediat după anunţul victoriei lui Boris Johnson, desemnat acum de conservatorii britanici să conducă partidul conservator şi, în consecinţă, să o înlocuiască pe Theresa May în postul de prim-ministru.

acum 4 luni · comentarii (33)

Am urmărit cu atenţie ultimul discurs politic al premierului Theresa May, într-o formă publică şi cu mass media care a abundat în întrebări, chiar dacă organizatorul reuniunii a fost celebrul think tank Chatham House care are reguli mult mai stricte faţă de publicarea opiniilor exprimate în aceste contexte.

acum 4 luni · comentarii (10)

L-am primit în urmă cu câteva zile, este realizat de experţii de la Soufa Center (mai 2019). Extrem de interesant prin bogăţia de date, aliniate cu precizia specifică analiştilor din serviciile militare de informaţii, vă poate da o idee foarte exactă asupra mizelor reale, enorme,  care stau în spatele acestei stări pre-conflictuale ce domneşte în întregul Orient Mijlociu şi are ca pivot Iranul şi strategia sa de implantare regională.

acum 4 luni · comentarii (18)

Postul american de televiziune de ştiri CNN a dat publicităţii o analiză completă a activităţilor lui Julian Assange, fondatorul Wikileaks, în Ambasada Ecuadorului din Londra, unde s-a refugiat în 2012 pentru aproape 7 ani ca să fugă de acuzaţiile de asalt, viol şi alte infracţiuni sexuale în Suedia.

acum 4 luni · comentarii (27)

Arestarea lui Julian Assange, fondatorul Wikileaks, extras din Ambasada Ecuadorului din Londra, unde avea refugiu de 7 ani la cererea autorităţilor de la Quito, a marcat finalul carierei controversatului jurnalist care a revoluţionat presa de investigaţie, finanţarea prin Bitcoin.

acum 4 luni · comentarii (35)
Postari Recente