VIDEO Un poliţist britanic a fost împuşcat de un bărbat la un centru de detenţie din sudul Londrei. Acesta s-ar afla pe lista suspecţilor de terorism

VIDEO Un poliţist britanic a fost împuşcat de un bărbat la un centru de detenţie din sudul Londrei. Acesta s-ar afla pe lista suspecţilor de terorism

Bărbatul reţinut pentru posesie de muniţie care a împuşcat mortal în această dimineaţă un sergent de poliţie la un centru de custodie al poliţiei din sudul Londrei s-ar fi aflat pe lista suspecţilor de terorism, relatează Daily Mail. Acesta se află în stare critică la spital după ce a încercat să se sinucidă cu aceeaşi armă.

Fostul de director de publicitate al Facebook, mărturie în faţa Congresului american: „În cel mai rău caz ne-a împins în pragul unui război civil” | facebook

Fostul de director de publicitate al Facebook, mărturie în faţa Congresului american: „În cel mai rău caz ne-a împins în pragul unui război civil”

Fostul director de monetizare al Facebook, Tim Kendall, a denunţat, într-o depoziţie în faţa Congresului american, un model de afaceri ce poate crea o dependenţă la fel de nocivă ca ţigările, fiind dăunătoare sănătăţii mintale a oamenilor şi societăţii până la o aduce în pragul unui război civil, relatează Business insider.

VIDEO Un poliţist trece cu bicicleta peste capul unui protestatar, în timpul unei manifestaţii din SUA legate de asasinarea unei afro-americane chiar de poliţie

VIDEO Un poliţist trece cu bicicleta peste capul unui protestatar, în timpul unei manifestaţii din SUA legate de asasinarea unei afro-americane chiar de poliţie

Un poliţist din Seattle, Statele Unite, a fost înregistrat cum trecea cu bicicleta peste capul unui protestatar întins pe şosea. S-a întâmplat în timpul unui protest faţă de decizia luată de justiţie în cazul uciderii Breonnei Taylor de către poliţie, chiar în locuinţa ei, acum şase luni. Bărbatul surprins în video este momentan suspendat din funcţie şi cercetat pentru fapta sa.

Neaşteptat deoarece începe să facă o serie de mişcări oarecum surprinzătoare şi nu foarte în linia discreţiei observate de predecesorii săi după angajamentele frontale ale lui de Gaulle care fusese ultimul care avusese curajul să înfrunte dorinţa de supremaţie absolută a SUA, mergând într-atât de departe încât a scos Franţa din Comitetul Militar al NATO unde Parisul a revenit târziu, după ani şi ani de negocieri dificile.

acum 9 ore · comentarii (4)

Declaraţia summitului NATO de la Londra, din decembrie 2019, a lansat un proces de reflecţie pentru a întări dimensiunea politică a NATO şi a oferi consultanţă Secretarului General pentru a creşte unitatea alianţei, consultările politice între aliaţi şi întărirea rolului politic.

acum 3 zile · comentarii (29)

Fără îndoială, odată cu ansamblul de propuneri şi sugestii legislative din „Pactului Migraţie şi Azil“ prezentat ieri de Comisia Europeană, intrăm într-o perioadă ce se anunţă pe cât de interesantă, pe atât de plină de turbulenţe, să sperăm doar la nivelul confruntărilor ideologice. Orice s-ar putea întâmpla în continuare.

acum 3 zile · comentarii (34)

Este o „iniţiativă populară“ susţinută de Partidul poporului din Elveţia (Schweizerische Volkspartei), cunoscut şi sub denumirea franceză Union Democratique du Centre, al treilea partid ca mărime în ordinea reprezentării Adunarea Federală, cu o foarte clară politică naţionalistă specifică poziţionării în zona extremei drepte, profund eurosceptic şi violent împotriva imigrării.

acum 4 zile · comentarii (44)

Miniştrii de Externe din blocul european s-au găsit ieri într-o situaţie stânjenitoare, cu atât mai neplăcută cu cât situaţia discutată, cea din Belarus, se află în atenţia opiniei publice din întreaga lume şi fuseseră promise sancţiuni îndreptate împotriva unora dintre oficialii de la Minsk, evident în frunte cu Lukaşenko şi echipa sa.

acum 5 zile · comentarii (11)

Starea Uniunii Europene, prezentată de către Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, săptămâna trecută, în Parlamentul European, este mai mult decât o obligaţie a Excutivului european sau o formalitate cerută de uzanţele şi politeţea faţă de Parlamentul de la Strasbourg.

acum 6 zile · comentarii (41)

Desigur, vom vedea asta şi în documentul final al  reuniunii speciale a Consiliului European de pe 24 septembrie, liderii europeni nu numai că vor transmite că se ţin de angajamentele financiare anterioare pentru susţinerea economiilor Statelor Membre şi pieţelor muncii, dar sunt gata să injecteze sume suplimentare în ceea ce constituite bătălia prioritară de găsire a unui vaccin şi tratament anti-COVID-19.

acum 6 zile · comentarii (27)

Pe măsură ce Statele Unite se pregătesc pentru alegerile prezidenţiale din 2020, există motive să credem că o nouă campanie cibernetică de interferenţă masivă va fi dusă de Kremlin. Va fi ca în 2016? Nu, va fi mai rău! În 2016, Moscova avea o ţintă clară: să scoată din competiţie candidatul democrat la Preşedinţia SUA. Acum, alianţa China-Iran-Rusia are scopuri diferite în funcţie de interesele lor.

acum 6 zile · comentarii (45)

De la miezul nopţii, Statele Unite au reintrodus sancţiuni foarte dure împotriva Iranului. Asta în ciuda unui vot negativ din partea Consiliului de Securitate al ONU unde americanii au primit un vot negativ din partea tuturor membrilor acestui forum, permanenţi sau nu (printre ei, aliaţii de bază din NATO ai SUA), având de partea lor doar votul Republicii Dominicane.

acum 7 zile · comentarii (93)

Italia este prima ţară unde românii au emigrat în număr mare, după Revoluţie. A trecut de atunci o generaţie, românii au devenit o comunitate aşezată şi care aduce mari beneficii ţării adoptive.  Sunt peste un milion. Au construit biserici, au multe magazine, limba română se poate studia la unele şcoli.

acum 8 zile · comentarii (0)

Abundenţa de probleme spinoase recente cu care se confruntă Preşedintele din ultimii 20 de ani ai Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, crează o presiune majoră pe Kremlin – otrăvirea lui Navalnîi, protestele din Extremul Orient rus şi de la Habarovsk, situaţia din Belarus, reacţia generală împotriva Rusiei pentru anexarea Crimeei şi agresiunea militară din Estul Ucrainei, sancţiuni, coronavirus, preţul petrolului, criză economică.

acum 10 zile · comentarii (152)

Studiul publicat pe 15 septembrie sub semnătura a trei cercetători (Richard Wike, Lanell Fetterrhof şi Mara Mordecai) de de la Pew Research Centre (PRC) are două caracteristici: păstrează integral stilul precis şi acurateţea studiului bazat pe analiză statistică cu care ne-a obişnuit în ultimele decenii.

acum 10 zile · comentarii (21)

Războiul informaţional şi-a dezvoltat instrumentele şi capacităţile de acţiune la nivele greu de anticipat. Când Rusia e autorul, ne putem aştepta la mult mai mult, pentru un stat care investeşte de peste 10 ani în instrumentarul necesar.

acum 11 zile · comentarii (56)
Postari Recente