Zeci de prinţi saudiţi arestaţi pentru corupţie, mutaţi de la hotelul Ritz Carlton la un centru pentru deţinuţi periculoşi

Zeci de prinţi saudiţi arestaţi pentru corupţie, mutaţi de la hotelul Ritz Carlton la un centru pentru deţinuţi periculoşi

Mohammed bin Salman, prinţul moştenitor al Arabiei Saudite Foto: EPA

Zeci de prinţi din Arabia Saudită, dar şi înalţi funcţionari sau chiar foşti miniştri arestaţi anul trecut pentru corupţie ar fi fost mutaţi de la hotelul Ritz Carlton, în care fuseseră obligaţi să stea, într-un centru de detenţie aflat la sud de Riad.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit publicaţiei „Al Araby Al Jadeed“, citată de presa rusă, acest centru ar fi destinat deţinuţilor periculoşi.
 
Aici ar fi ajuns 60 dintre cei care, într-o primă fază, s-au aflat sub pază la celebrul hotel de cinci stele Ritz Carlton din capitala Arabiei Saudite. 

Presa locală scrie că ar fi vorba despre acei oameni politici sau afacerişti care au refuzat să coopereze cu autorităţile. Printre ei s-ar număra şi prinţul miliardar Al-Walid ben Talal.
 
Deocamdată, Riadul a refuzat să comenteze informaţiile.
 
La începutul lunii noiembrie a anului trecut,  Comitetul Suprem Anticorupţie al Arabiei Saudite, condus de prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, a ordonat arestarea a peste 200 de personalităţi influente saudite, acuzate de corupţie.
citeste totul despre: