Zeci de mii de oameni au participat la funeraliile miliardarului Moon

Sicriul liderului religios Sun Myung Moon, care a murit la începutul acestei luni, la vârsta de 92 de ani, a fost adus, sâmbătă, cu mare fast într-o vastă sală de ceremonii din Seul (Coreea de Sud.

Ştiri pe aceeaşi temă

Secta Moon, care susține că are milioane de membri în întreaga lume, a devenit faimoasă mai ales prin cununiile în masă pe care le organizează. Dar este de aemenea acuzată de spălare a creierelor adepților săi pe care presa occidentală îi numește "Moonies" (lunatici).

Circa 30.000 de oameni au participat astăzi la ceremonia de la Seul, organizată la sediul Bisericii Moon.

După decesul reverendulul Moon Sun Myung (92 de ani), fondatorul Bisericii Unificării, s-a declanşat lupta pe moştenirea organizaţiei religioase, între fiii acestuia.

Secta Moon, cum mai este cunoscută Biserica Unificării, fondată în 1954, a devenit un adevărat imperiu economic prosper.Afacerile acesteia merg de la sectorul construcţiilor, la cel educaţional şi presă trecând prin industriile alimentară şi tehnologică.

Imperiul Moon se întinde în mai multe ţări şi include, spital-Sun Myung Moon, ziarul „Washington Times" şi agenţia de presă UPI, hoteluri, printre care New Yorker Hotel din Manhattan, dar şi un hotel de lux în Coreea de Nord, un lanţ de distribuţie a fructelor de mare pentru restaurantele japoneze din SUA, echipe de fotbal profesionist, şcoli, o staţiune de schi, şi o trupă balet în Coreea de Sud.

Organizația mai deţine în Coreea de Nord un mare centru de conferinţe şi o uzină de construcţie de automobile.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările