Zeci de metri de tuneluri pentru calea ferată au fost săpaţi în direcţia greşită, în Israel

Zeci de metri de tuneluri pentru calea ferată au fost săpaţi în direcţia greşită, în Israel

Căile ferate israeliene, bune de plată

Căile Ferate Israeliene au săpat în direcţia greşită, pe o distanţă de zeci de metri, două tuneluri prin care va trece o linie de mare viteză ce va asigura legătura între Tel Aviv şi Ierusalim, a anunţat miercuri cotidianul Haaretz, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Eroarea a fost cauzată de o programare greşită a maşinii folosite pentru săpat tuneluri, care a deviat de la unghiul prevăzut în planul de lucrări. Responsabilii proiectului au ordonat întreruperea lucrărilor pe şantier până la corectarea erorii, a adăugat publicaţia.

Proiectul lansat în 2001 ar trebui finalizat până la sfârşitul anului 2017. În prezent, legătura feroviară între oraşele Ierusalim şi Tel Aviv este asigurată de o linie veche. Traseul durează o oră şi jumătate.

După finalizarea noii linii, care va avea o porţiune de 15 kilometri de tuneluri pe o distanţă totală de 55 de kilometri, călătorii vor ajunge la destinaţie în 28 de minute. Unele trenuri se vor opri într-o staţie de pe aeroportul Ben Gurion.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările