Zeci de membri ai familiei regale saudite sunt infectaţi cu coronavirus, între care şi guvernatorul Riadului

Zeci de membri ai familiei regale saudite sunt infectaţi cu coronavirus, între care şi guvernatorul Riadului

Prinţul Faisal bin Bandar Al Saud FOTO Wikipedia

Potrivit New York Times citat de Newsweek, 150 de membri ai familiei regale saudite ar fi contractat coronavirus, acesta fiind unul dintre motivele pentru care Arabia Saudită a decis încetarea focului în Yemen, unde au loc confruntări cu rebelii proinranieni houthi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Publicaţia americană New York Times relatează, citind o persoană apropiată familiei regale saudite că 150 de persoane din familia extinsă, inclusiv membri regali inferiori sunt infectaţi cu  coronavirus.
 
Printre acestea se află şi guvernatorul Riadului, prinţul Faisal bin Bandar bin Abdulaziz Al Saud, care, potrivit unor doctori ai spitalului King Faisal, unul dintre spitalele de top din Arabia Saudită, se află internat la terapie intensivă.
 
O notificare internă a spitalului arată că în jur de 500 de paturi au fost pregătite pentru membri ai familiei regale şi apropiaţii lor în contextul pandemiei care a cuprins şi Arabia Saudită, unde s-au înregistrat 2.932 de cazuri de coronavirus, 41 de morţi. 631 de persoane sunt vindecate.
 
„Directivele sunt să fim gata pentru VIP-uri din toată ţara”, se arată într-o alertă transmisă marţi pe cale electronică doctorilor spitalului, potrivit Al Jazeera.
 
„Nu ştim despre câte cazuri este vorba, dar e alertă de nivel ridicat”, se arată în mesaj care cuprinde instrucţiuni de „transfer al pacienţilor cronci cât mai repede posibil” şi de primire doar a cazurilor urgente. Totodată, angajaţii infectaţi ai spitalului vor fi trataţi în altă parte.
 
Membrii familiei regale ar fi contractat virusul în Europa, unde călătoresc frecvent. 
Regele Salman, în vârstă de 84 de ani, se află în autoizolare într-un palat în apropiere de oraşul Jeddah, pe coasta Mării Roşii.
 
Prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, în vârstă de 34 de ani, se află în izolarea alături de miniştrii săi la o altă proprietate de pe coasta Mării Roşii.
 
Ministrul Sănătăţii, Tawfiq al-Rabiah, a avertizat că lupta de combatere a coronavirusului este doar la început şi că în următoarele săptămâni numărul infecţiilor este aşteptat să crească, estimând o plajă între 10.000 şi 200.000 de cazuri. Marea majoritate a cazurilor provine din tabere de migranţi şi cartiere sărace din jurul oraşelor Mecca şi Medina.
 
Arabia Saudită, cu o populaţie de circa 33 de milioane de oameni, a interzis intrările şi ieşirile din ţară. Deplasările între provincii sunt în mare parte restricţionate: patru guvernorate şi cinci oraşe majore sunt închise. Pelerinajul anual de la Mecca, programat pentru sfârşitul lunii iulie, unde se adună circa 2.5 de milioane de credincioşi, ar putea fi anulat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: