Yahoo! a acţionat în judecată Facebook pentru însuşirea frauduloasă a unor patente

Portalul Yahoo! a depus ieri plângere împotriva site-ului de socializare Facebook, pe care-l acuză de uzurparea unora dintre patentele sale, în special cu privire la publicitate, protecţia vieţii private sau mesagerie, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

În total, Yahoo! identifică zece patente pe care Facebook le-ar utiliza fără autorizaţie, conform plângerii depuse la un tribunal federal din California.

"Din nefericire, diferendul cu Facebook rămâne nerezolvat, iar noi suntem nevoiţi să cerem să se facă dreptate în faţa unui tribunal federal", a subliniat grupul californian într-un comunicat trimis prin e-mail, exprimându-şi încrederea în şansele unei victorii.

"Suntem dezamăgiţi că Yahoo!, un partener de lungă durată al Facebook şi o întreprindere care a obţinut beneficii substanţiale din colaborarea sa cu Facebook, a hotărât să se adreseze justiţiei", a comentat un purtător de cuvânt al reţelei de socializare. "Ne vom apăra ferm împotriva acestei iniţiative uimitoare", a adăugat el.

În plângerea sa, Yahoo!, asigură că "la o mare parte a tehnologiei pe care este fondat Facebook, Yahoo! a ajuns primul şi a obţinut, ca atare, patente (...) destinate protejării acestor inovaţii".

Yahoo! afirmă mai ales că "întregul model de reţea de socializare Facebook, care permite utilizatorilor să creeze profiluri şi să se conecteze între altele, cu persoane şi companii, este bazat pe tehnologia brevetată de reţeaua de socializare a Yahoo! Înainte să adopte tehnologia Yahoo! (în materie), în 2008, Facebook era considerat drept unul dintre site-urile sale cele mai puţin performante în domeniul publicităţii".

În prezent, Yahoo! revendică peste 700 de milioane de vizitatori unici pe lună, în timp ce Facebook numără 845 de milioane de utilizatori activi în lume, dintre care majoritatea se contactează cel puţin o dată pe zi.

"În acest an, cota Facebook în veniturile obţinute din mesaje ilustrate în Statele Unite ar urma să crească la 16,8% (faţă de 14% în 2011), în timp ce cea a Yahoo! ar urma să scadă la 9,1%, faţă de 10,8% anul recut", potrivit eMarketer.

Chiar dacă în Statele Unite conflictele în domeniul proprietăţii intelectuale sunt foarte numeroase, acest proces a apărut într-un moment nepotrivit pentru Facebook, fiindcă reţeaua de socializare se pregăteşte să fie listată la Bursă.

Yahoo! posedă peste 1.000 de brevete şi nu scapă nicio ocazie să le sublinieze valoarea, în timp ce noua sa conducere este angajată într-un vast proces de reflecţie destinat maximizării valorii companiei, transmite Mediafax.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările