Vladmir Putin, vizită surpriză la baza Hmeimim. Liderul de la Kremlin a ordonat retragerea celei mai mari părţi a forţelor ruse din Siria VIDEO

Vladmir Putin, vizită surpriză la baza Hmeimim. Liderul de la Kremlin a ordonat retragerea celei mai mari părţi a forţelor ruse din Siria VIDEO

Vladimir Putin, vizită surpriză în Siria

Preşedintele rus, Vladimir Putin, care a sosit în această dimineaţa la baza aeriană din Khmeimim, a ordonat demararea procesului de retragere a trupelor ruse din Siria.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şeful statului rus a dat dispoziţii ministrului Apărării şi şefului Statului Major de retragere din Siria a celei mai mari părţi a contingentului militar rus.
 
”În aproape doi ani, forţele armate ruse, în colaborare cu armata siriană, i-au distrus în mare parte pe teroriştii internaţionali. Prin urmare, am luat decizia de a retrage în Rusia cea mai mare parte a contingentului militar rus care se află în Siria”, a declarat Putin, citat de Interfax.
 
Preşedintele rus a aterizat luni la Hmeimim, unde a fost primit de liderul sirian Bashar al-Assad, ministrul rus de Externe Seghei Şoigu şi şeful forţelor ruse în Siria Serghei Survkin, potrivit agenţiei.
 
El a anunţat încă din martoe 2016 o retragere a majorităţii trupelor ruse din Siria.
 
”Ordon ministrului Apărării şi şefului Statului Major General să retragă grupul rus de trupe la bazele lor permanente”, a declarat Putin citat de RIA Novosti.
 
”Am luat o decizie: o parte semnificativă a contingentului rus de trupe aflat în Siria se întoarce acasă în Rusia”, a spus el.
Preşedintele rus a adăugat că „în cazul în care teroriştii vor ridica din nou capetele, le vom aplica nişte lovituri pe care nu le-au mai văzut".
 
Potrivit lui, "forţele armate, industria de apărare au demonstrat forţa armatei şi flotei navale, precum şi o capacitate de luptă sporită a unităţilor militare".
 
În anul 2015, Rusia a răspuns solicitărilor Damascului de demarare a unei operaţiuni antiteroriste în Siria. În martie a anului trecut, o parte considerabilă a forţelor armate ruseşti a fost retrasă în legătură cu îndeplinirea cu succes a misiunilor stabilite. Cu toate acestea, în Siria a continuat să funcţioneze baza aeriană Khmeimim şi punctul logistic al flotei navale ruse din Tartus, precum şi Centrul de conciliere a părţilor.
 
După o scurtă vizită în Siria, preşedintele rus s-a îndreptat spre Cairo, unde urmează să discute cu preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi, şi apoi se va întâlni cu omologul său turc Recept Erdogan, în Turcia. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările