Vladimir Putin: „Rusia împărtăşeşte durerea poporului libanez“. SUA şi Israel se oferă să ajute. Mesajul lui Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin FOTO Getty Images
Vladimir Putin FOTO Getty Images

Rusia împărtăşeşte durerea poporului libanez, i-a transmis preşedintele rus Vladimir Putin omologului său de la Beirut, Michel Aoun, în timp ce SUA şi-a oferit orice ajutor posibil. Şi Israel şi-a anunţat sprijinul. Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis.

Rusia împărtăşeşte durerea poporului libanez, i-a transmis preşedintele rus Vladimir Putin omologului său de la Beirut, Michel Aoun, în timp ce SUA şi-a oferit orice ajutor posibil.

"Rusie împărtăşeşte durerea poporului libanez", i-a transmis Putin lui Michel Aoun.

SUA urmăresc cu atenţie evenimentele de la Beirut şi au dat asigurări că sunt pregătite să ofere orice ajutor posibil, a transmis un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Şi Israelul a propus trimiterea de ajutoare în Liban, iar un responsabil sub acoperirea anonimatului a precizat că israelienii nu au nimic de-a face cu acest incident.

„Condoleanţele mele profunde familiilor victimelor teribilei explozii din Beirut. Suntem alături de Liban şi de poporul libenez în aceste momente grele”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

Cel puţin 78 de morţi şi 4000 de răniţi s-au înregistrat în urma exploziilor de la Beirut, potrivit unui bilanţ provizoriu al Ministerului Sănătăţii din Liban.

Exploziile violente din Beirut ar putea să fi fost cauzate de "materiale explozibile" confiscate şi stocate în depozit "de ani", a estimat marţi un înalt responsabil al securităţii.

Explozia care a distrus cartierul portului din Beirut (Liban) a afectat mare parte din Capitală, cu clădiri distruse şi case prăbuşite.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite