Violenţe la Istanbul: SUA îl recheamă la ordine pe aliatul turc

Violenţe la
Istanbul: SUA îl recheamă la ordine pe aliatul turc

Poliţia foloseşte gaze lacrimogene pentru a împrăştia mulţimea, într-o piaţă din Istanbul FOTO Reuters

Statele Unite au  condamnat vineri represiunea, de către poliţia din Istanbul, a unei manifestaţii antiguvernamentale.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Suntem preocupaţi din cauza numărului de persoane care au fost rănite atunci când poliţia i-a împrăştiat pe manifestanţi la Istanbul“, a criticat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki, potrivit agenţiei France Presse.

Cea mai bună modalitate de a garanta stabilitatea, securitatea şi prosperitatea Turciei o reprezintă respectarea libertăţilor de exprimare, de asociere şi de întrunire, aşa după cum, în mod vizibil, aceste persoane le exercitau“, a continuat reprezentanta diplomaţiei americane, a cărei ţară este un aliat apropiat al Ankarei, în special în dosarul sirian.

Aceste libertăţi sunt vitale pentru orice democraţie sănătoasă“, a subliniat Jennifer Psaki.

Vineri, în centrul Istanbulului, au avut loc ciocniri violente între forţele de ordine şi manifestanţi, soldate cu zeci de răniţi, în urma unui miting împotriva unui controversat proiect de construire a unui mall care s-a transformat rapid într-o demonstraţie împotriva Partidului Justiţiei şi Dezvoltării, condus de premierul Recep Tayyip Erdogan.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările