Ţara care a anunţat că a câştigat prima bătălie cu coronavirusul: toţi oamenii infectaţi s-au vindecat

Ţara care a anunţat că a câştigat prima bătălie cu coronavirusul: toţi oamenii infectaţi s-au vindecat

FOTO EPA-EFE Cho Ray

Adjunctul premierului vietnamez Vu Duc Dam a anunţat  marţi că a câştigat prima rundă a luptei cu coronavirusul, dar că Vietnamul, una dintre primele ţări în afară de China care a implementat măsuri drastice de carantină, va continua să ducă bătălia pentru limitarea epidemiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Adjunctul premierului vietnamez Vu Duc Dam a anunţat marţi că Vietnamul a gestionat bine până acum epidemia, dat fiind că toţi cei 16 oameni infectaţi s-au recuperat complet şi de două săptămâni n-au mai fost raportate alte cazuri. Însă bătălia va continua având în vedere situaţia din Italia, Coreea de Sud şi Japonia unde cazurile devin tot mai numeroase.

Bărbatul de 50 de ani care a luat virusul de la fiica sa, -  unul dintre muncitorii trimişi la Wuhan pentru training, care a revenit în Vietnam în 17 ianuarie şi a intrat în carantină o săptămână mai târziu - s-a vindecat.
Alţi membri ai familiei care au contractat de asemenea virusul s-au însănătoşit.

Vietnamul a transmis că în ultimele 13 zile nu au mai apărut noi cazuri, iar cei care au fost expuşi sunt în continuare monitorizaţi.

În Vietnam  a izbucnit  un focar în localitatea Vinh Phuc, unde 11 oameni au contractat virusul. De asemenea în oraşele Da Nang şi Ho Chi Minh s-au luat măsuri prompte de plasare în carantină a celor sosiţi din oraşul sud-coreean Daegu unde sute de oameni au fost infectaţi.

 În ţară au tot venit cetăţeni din China, Coreea de Sud şi alte ţări afectate de epidemie, dar Vietnamul a reuşit să controleze cu succes răspândirea virusului.

Vietnamul implementează măsuri de control al epidemiei încă de la mijlocul lui decembrie, odată cu anunţul autorităţilor din Wuhan, plasând în carantină pe cei suspectaţi de expunere la virus. Este prima dată când armata participă la limitarea unei epidemii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: