VIDEO Zeci de lasere au doborât o dronă a poliţiei la protestele din Chile. Cum au reuşit

VIDEO Zeci de lasere au doborât o dronă a poliţiei la protestele din Chile. Cum au reuşit

foto captura

Înregistrarea arată că din grupul uriaş de oameni, 40 sau 50 de lasere au fost îndreptate spre drona poliţiei care zbura pe deasupra oamenilor, relatează Daily Mail.

Ştiri pe aceeaşi temă

După aproximativ 20 de secunde, timp în care laserele au ţintit continuu dispozitivul, drona s-a prăbuşit în mulţime.

Cum au afectat laserele drona şi au făcut ca aceasta să se prăbuşească este încă neclar. Însă Christopher Williams, directorul Citadel Defense Company, grupare specializată pe tehnologia dronelor, a spus că cel mai probabil laserele au lovit camerele de navigaţie, iar pilotul dronei a fost orbit de lumină pierzând controlul.

Iar dintre cei care au postat filmuleţul pe internet susţin că laserele au topit nişte circuite interne. Dar cel mai puternic laser pe care-l poate folosi un consumator dezvoltă aproximativ 3.000 de milliwaţi. Chiar şi 50 de lasere nu ar putea să ajungă la circuitele dronei.

O altă explicaţie este aceea că pur şi simplu i s-a terminat bateria, cele mai multe drone au autonomie pentru 20-30 minute.  

Protestele din Chile au început în luna octombrie, după ce tarifele la metrou au crescut.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: