VIDEO Ultimele imagini cu turiştii din balonul cu aer cald prăbuşit în Egipt

VIDEO Ultimele imagini cu turiştii din balonul cu aer cald prăbuşit în Egipt

Michael Rennie şi soţia sa Yvonne cu câteva momente înainte de decolare FOTO Captură video

În ultimele imagini filmate înainte ca un balon cu aer cald să se prăbuşească în Egipt, feţele celor 21 de pasageri arătau emoţii variate: de la zâmbete şi fluturări de mână la priviri îngrijorate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ceea ce urma să fie o aventură la înălţime deasupra Văii Regilor din Egipt s-a transformat într-o tragedie pentru 19 dintre cei 21 de pasageri. Singurii supravieţuitori au fost un turist şi pilotul balonului. În ultima zi a lunii februarie a fost dat publicităţi un video pe care organizatorii zborului l-au realizat în timpul pregătirilor de decolare de către organizatorii zborurilor, pentru a putea fi vândut ulterior turiştilor ca amintire.

Însă la câteva minute de la decolare, balonul a explodat şi s-a prăbuşit, provocând moartea a 19 oameni. Focul a pornit de la o frânghie care se presupune că ar fi trecut prin supapa de ardere a gazului, dând foc la tot balonul în numai câteva minute. 
 
Michael Rennie, singurul turist care a supravieţuit catastrofei, zâmbeşte în imaginile postate de „Daily Mail“ şi dă de înţeles că pentru el este al doilea zbor: „Runda doi... încă o dată!“. Soţia sa Yvonne, în vârstă de 48 de ani, se află printre cei 19 care şi-au pierdut viaţa. Cei doi scoţieni pot fi văzuţi în imagini fumând chiar înainte de a-şi ocupa locurile în balon, pentru a-şi calma emoţiile.
 
Rennie şi pilotul Momen Murad în vârstă de 29 de ani au reuşit să sară din balon de la trei metri distanţă de pământ, dar imediat după balonul s-a înălţat la mai bine de 300 de metri. Ceilalţi n-au mai avut scăpare: au murit ori din cauză că au sărit de la înălţime mare pentru a se salva de foc, ori când balonul în flăcări s-a prăbuşit la pământ. 
 
În acest moment, autorităţile egiptene investighează incidentul, iar toate zborurile cu balonul cald au fost oprite. „Investigatorii caută dovezi despre o defecţiune tehnică a unei canistre folosite. Combustibilul, se pare, este în mare parte responsabil de accident“, spune investigatorul-şef, Ahmed Mohamed Al Yemeni.

   Ultimele imagini cu turiştii din balonul cu aer cald prăbuşit în Egipt

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: