VIDEO Trump şi Kim şi-au dat mâna la Hanoi

VIDEO Trump şi Kim şi-au dat mâna la Hanoi

Donald Trump dând mâna cu Kim Jong-un în capitala Vietnamului FOTO EPA-EFE

Donald Trump şi Kim Jong-un s-au întâlnit miercuri la Hanoi, capitala Vietnamului, pentru al doilea summit bilateral. După ce au dat mâna, cei doi s-au declarat optimişti în privinţa ajungerii la un rezultat „mai bun“ decât cel din Singapore.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întâlnirea dintre preşedintele american şi liderul nord-coreean nu trezeşte acelaşi interes precum cea din iunie anul trecut, mai ales că are loc într-un context politic tensionat în Statele Unite, unde este aşteptată mărturia în Congres a fostului avocat al liderului de la Casa Albă.

Trump a schiţat un zâmbet în momentul strângerii de mână cu Kim la Hotelul Metropol din Vietnam, declarându-se „satisfăcut“ de evoluţia situaţiei de la precedenta întâlnire. El a spus că se aşteaptă ca acest summit să fie un „adevărat succes“.

Preşedintele american a lăudat mai devreme „formidabilul potenţial“ al dezvoltării economice a Coreei de Nord în cazul denuclearizării.

Întrebat asupra posibilităţii oficializării încetării războiului intercoreean, el a răspuns: „Vom vedea“.

Kim a spus la rândul său că va face „cât mai bine“ ca summitul de la Hanoi să fie un succes, fără a se angaja la un obiectiv precis.

Mai devreme, Trump a scris pe Twitter: „Kim Jong-un şi cu mine vom încerca din greu să lucrăm pentru dezarmarea nucleară şi apoi să facem Coreea de Nord o putere economică”.

El a adăugat că ţări precum China, Rusia, Coreea de Sud şi Japonia vor fi de ajutor în eforturile privind dezarmarea nucleară a Peninsulei Coreene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: