VIDEO Trudeau, pauză de 20 de secunde înainte de a răspunde la o întrebare despre Trump

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Justin Trudeau făcând pauză înainte de a vorbi despre Donald Trump Captură YouTube/ The Telegraph
Justin Trudeau făcând pauză înainte de a vorbi despre Donald Trump Captură YouTube/ The Telegraph

Premierul canadian Justin Trudeau a ezitat marţi timp de 20 de secunde înainte de a răspunde la o întrebare despre felul în care preşedintele american Donald Trump gestionează protestele izbucnite în ţara sa după moartea unui afro-american sub genunchiul unui poliţist.

Tăcerea prelungită a lui Trudeau a survenit când un reporter i-a cerut să comenteze despre ameninţarea lui Trump de a folosi forţele armate împotriva protestatarilor, unii dintre ei violenţi. Când în cele din urmă a vorbit, premierul canadian a evitat să se refere direct la răspunsul liderului de la Casa Albă la proteste sau chiar să-l numească, transmite agenţia de presă DPA, preluată de Agerpres în pagina electronică.

„Cu toţii privim cu groază şi consternare la ce se întâmplă în Statele Unite. Este momentul ca oamenii să se adune, dar şi să asculte, momentul să afle ce nedreptăţi continuă să existe în ciuda progreselor după ani şi decenii”, a Trudeau, adăugând că şi ţara sa trebuie să abordeze problema discriminării.

În mai multe oraşe din Canada, între care Ottawa, Toronto şi Montreal, au avut loc proteste în semn de solidaritate cu demonstraţiile împotriva brutalităţii poliţiei în Statele Unite.

Donald Trump a ameninţat luni cu mobilizarea armatei dacă guvernatorii vor eşua în înăbuşirea violenţei, notează DPA, potrivit Agerpres.

Relaţiile dintre progresistul Justin Trudeau şi izolaţionistul Donald Trump sunt reci din cauza unor abordări diferite a chestiunilor bilaterale şi internaţionale. Ultima divergenţă dintre cei doi s-a manifestat recent, după ce preşedintele american s-a supărat pe refuzul liderilor G7 pentru organizarea unui summit fizic şi a sugerat că ar putea să-l aducă la această masă a bogaţilor pe omologul său rus Vladimir Putin. „Rusia a fost exclusă din G7 după invazia Crimeii în urmă cu câţiva ani şi a continuat să nu respecte şi să ignore standardele şi regulile internaţionale şi de aceea Rusia rămâne în afara G7 şi asta nu se va schimba”, a reacţionat Trudeau.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite